Stefan Verlaan is komend seizoen de nieuwe trainer/coach van het vrouwenteam van Hercules. Verlaan is geen onbekende bij de club die zich vanwege de aangepaste degradatieregeling handhaafde in de eerste divisie. Hij was eerder al assistent-trainer bij de mannenselectie en twee seizoenen geleden had hij als interim-trainer de vrouwenploeg ook al onder zijn hoede.

Hij wist toen, samen met Martin Bos, Hercules te behoeden voor degradatie uit de eerste divisie. Verlaan kent de selectie dus door en door. Zijn vrouw, Micha Verlaan, keepte tot vorig seizoen in de hoofdmacht, maar moest vanwege een enkelbreuk afhaken. Er wordt nog gehoopt op een terugkeer van de sterke sluitpost.

SELECTIE VERSTERKEN
Hercules kampt trouwens met een keepstersprobleem. Jonee Wijnmalen revalideert van een kruisbandblessure. Het is nog afwachten of zij op tijd wedstrijdfit is voor de competitiestart. Met de komst van Stefan Verlaan is Hercules erin geslaagd de selectie te versterken, ook van buitenaf. Jennifer van der Lans (United Breda), Maaike Friggen, Silvana Batens en Fleur Tammerijn (allen van Gemini Zoetermeer) worden verwacht in sporthal Boswijk. Jennifer de Vreede, Diora Scheepmaker en Julia Hazenberg trainen inmiddels ook weer mee in de selectie.

PRETTIGE SFEER
Verlaan, die twee jaar geleden het plezier weer terugbracht bij de speelsters, over zijn plannen: ,,De doelstelling voor komend seizoen is directe handhaving in de eerste divisie. Daarnaast gaan we werken aan de toekomst door de talentvolle jeugd te laten doorgroeien. Het fundament ligt er al en daar gaan we op verder bouwen. Ik probeer altijd een prettige sfeer te creëren, want dat levert de beste prestaties op. Dat is toen samen met Martin Bos ook gebleken. Uiteraard ga ik proberen hem weer bij het team te betrekken. Wij moeten een meer constante factor worden in de eerste divisie. Met dit team moet dat lukken.”

AD SPORT/PETER LOTMAN