Den Haag – Even leek het in de derby tussen de handballers van EHC en WHC/Hercules nog spannend te worden. De thuisclub kwam van 13-20 terug tot 20-21, maar in het laatste kwartier stelden de Hagenaars met 24-32 alsnog ruim orde op zaken.

Na een stroef begin van beide kanten kreeg WHC/Hercules het heft in handen en domineerde het grootste deel van de eerste helft. Door veel technische fouten wilde de strijd tussen de rivalen maar niet op gang komen.

Totdat het team van coach Makay door sterke acties van Roeleveld (totaal 6), Coster (5) en Broers (5) de ruststand op 10-16 bepaalde. Bij EHC kon alleen de goed spelende Youri Verschut (8x) daar iets tegenover stellen.

VEEL FOUTEN

Coach Voskuil maakte zich tijdens de pauze kwaad. ,,Zó veel fouten, dat kan gewoon niet. De afspraken werden niet nagekomen.”

Aanvankelijk kwam toch het combinatieteam beter uit de kleedkamer. Talent Vogelaar (5) en routinier Koreneef (4) schoten hun ploeg naar 13-20 en de spanning was verdwenen.

Maar EHC rechtte de rug en met een sterk offensief kwam het terug tot 20-21 door treffers van De Rijk, Obbens en Verschut. Toen doelman Wubben ook nog een strafworp stopte, was het wachten op de gelijkmaker.

Die kwam er niet. Roeleveld schoot opnieuw twee ballen in de kruising en ook Coster en Eijsenring lieten zich gelden met fraaie treffers.

In de slotfase kreeg doelman Stapper de beloning voor zijn voortreffelijke keepen door ook te scoren.

Coach Makay: ,,We hadden het niet zover mogen laten komen, maar ik ben tevreden met de twee punten.”

AD SPORT/PETER LOTMAN