AD Sport / Peter Lotman -De Haagse handbalclubs WHC en Hercules hebben onlangs de eerste teams bij de mannen samengevoegd. Zaterdag staat voor de combinatieploeg het eerste competitieduel in de eerste divisie op het programma. Een krachtproef voor trainer/coach Zsigmond Makay en zijn spelers.

In sporthal Boswijk (20.40 uur tegen E&O 2) moet blijken in hoeverre de samensmelting gelukt is. De selectie is evenwichtig samengesteld uit spelers van beide clubs: Erwin Roeleveld, Stefan Coster, Daan de Koning, Kjeld Meijnen, Mark Broers en Thimo Bakker vertegenwoordigen WHC.

Ziggy Eijsenring, Luca Baak, Otto Schimmel, Tom Scheepmaker, Tim Frenk, Mitchell Timmermans, Wesley Hage, Tim Vleeshouwer en de keepers Mees Hoogesteger en Tim Alkemade komen van Hercules.

Doelman Stefan Stapper (WHC) is geopereerd aan zijn ogen, maar behoort samen met Boy Koreneef van Hercules (vakantie) eveneens tot de hoofdselectie.

Veel talent

Coach Makay: “Ik ben aangenaam verrast hoe deze samenwerking verloopt. Gedreven bestuurders, betrokken begeleiders en veel talenten in de selectie. Het is mooi om te zien hoe de oudere spelers van beide clubs met elkaar omgaan en daarin ook de jeugd meenemen. Ik heb de laatste twintig jaar als trainer nog nooit zo’n goed gevoel gehad als op dit moment. Met hard trainen kunnen we het ver schoppen.”

Over de kansen is Makay duidelijk: “Ik heb zelf hoge verwachtingen. Zowel het eerste team als de jeugdploeg beschikt over veel talent. Ik wil geen druk op de schouders leggen van de spelers, maar wat ik heb gezien in oefenwedstrijden denk ik dat wij hoog gaan eindigen. Met een periodetitel als eerste doel.”

Opening nieuw clubgebouw WHC

Door het samengaan een aantal jaren geleden van de Haagse clubs Wings en Hermes (WHC) heeft Wings de kantine aan de Mozartlaan moeten opgeven. Het nieuwe gecombineerde clubgebouw op het Stokrooscomplex wordt zaterdag 8 september om 19.00 uur geopend door de wethouder van sport Richard de Mos. Daarna is er een receptie en een feestavond.