Peter Lotman

Oss – Op overtuigende wijze hebben de handballers van het combinatieteam WHC/Hercules aangetoond dat zij op dit moment over de beste ploeg van de eerste divisie beschikken. Met 20-32 klopten zij in Oss concurrent Olympia/DOS en maakten daarmee hun status als koploper volledig waar.

Het team van coach Zsigmond Makay opende messcherp en supergemotiveerd en dat resulteerde in een alleszeggende 8-17 voorsprong bij de rust. Direct vanaf het begin maakten de Hagenaars duidelijk dat er voor de opponent niets te halen viel. Veel beweging en snelheid in het aanvalsspel en trefzeker in de afronding. Perfecte afstemming in de verdediging met daarachter de subliem keepende Stefan Stapper. De uitblinkende doelman stopte niet alleen veel lastige schoten en een strafworp, maar scoorde ook nog eens twee keer.

Coach Makay: ,,Een sterke teamprestatie. De tegenstander geen tijd en ruimte gunnen. Ik had ze vooraf gezegd, dat dit de wedstrijden zijn waar het om gaat. Ik ben supertrots dat ze dat perfect hebben opgepakt. De hele wedstrijd een optimale instelling en voor elke centimeter geknokt.

Door de eigen winst en het verlies van de andere concurrent, Aalsmeer, heeft WHC/Hercules als koploper een voorsprong van vier punten op de achtervolgers. Ook de thuisclub moest na afloop de suprematie van de Hagenaars erkennen.

Doelpunten: Boy Koreneef (6), Tim Vleeshouwer (6), Stefan Coster (5), Mark Broers (3), Ziggy Eijsenring (3), Erwin Roeleveld (3), Kjeld Meijnen (2), Stefan Stapper (2), Daan de Koning en Wesley Hage.