Jullie weten ongetwijfeld allemaal de Hercules Nights voor dit lopende seizoen uit je hoofd en/of hebben die fantastische flyer van Maud Ebbers en Teun de Hoog wel ergens megagroot uitgeprint en op de koelkast en/of op een andere, altijd zichtbare plek opgeplakt of opgehangen. De eerste 2 HN’s hebben we er ondertussen opzitten en de 3e staat officieel gepland voor zaterdag 25 maart 2023, ware het niet dat we jullie een “extra editie” kunnen voorschotelen en wel a.s. zaterdag.

En het belooft weer een heerlijk ‘avondje Hercules’ te kunnen worden met prachtige affiches. Vanaf 17.30 uur wordt deze ‘bonusavond’ geopend door de trotse koploper van de landelijk jeugdcompetitie waarbij het team van het trainersduo Teun de Hoog en Ziggy Eijsenring het opneemt tegen het Weertse Rapiditas dat de middenmoot aanvoert en natuurlijk niet alleen voor een gezellig retourtje met de bus naar Boswijk komt. Wij verwachten een heerlijke clash tussen Zuid-Holland en Midden-Limburg.

Na een hopelijk spetterend uurtje van de oudste talenten, komt de selectie van trainer/coach Esmee Martens vanaf 19.00 uur op de vloer. Haar heren nemen het op tegen Ventura uit Schiedam en dat betekent een duel tussen de nummer 9 en 10 in deze 2e divisie landelijk. Begin november 2022 deelden ze in Schiedam de punten. Wordt het dit keer stuivertje wissen of lukt het Martens & Co. om iets weg te lopen van de Schiedammers. Al met al ook een duel om eens goed voor te gaan zitten.

Wanneer de kruitdampen na deze “battle” zijn opgetrokken, kunnen we ons gaan opmaken voor het hoofdgerecht van de avond. Het vlaggenschip neemt het vanaf 20.40 uur op tegen het opleidingsteam van Volendam. Ook hier is dit een duel tussen de huidige nummer 9 en 10 van de eredivisie. De door veel blessures en langdurig afwezigen geplaagde selectie van Wesley Hage en Nick Masmeijer leverde vorige week in Zuid-Limburg een huzarenstukje door topfavoriet voor de titel BFC in eigen huis te verslaan.

Opponent Volendam 2 was een dag later ook dicht bij een verrassing doch liet topper Hellas alsnog met minimaal verschil ontsnappen. Destijds in oktober 2022 leek WHC/Hercules de winst al zo goed als binnen te hebben. Toch duurt een handbalwedstrijd altijd 60 minuten en precies in die laatste minuut sloeg Volendam toen nog genadeloos hard toe, onze selectie derhalve geen punten doch met een deceptie rijker achterlatend.

Na de prachtige overwinning vorige week is de hoop natuurlijk ook op een sportief revanche voor de geleden nederlaag in het vissersdorp.

Wij rekenen dan ook op een spectaculair slot van deze extra Hercules Night en natuurlijk is de avond dan nog lang niet voorbij want dan is het tijd voor de 3e helft en dan hopen we jullie allemaal nog even gezellig in ons knusse clubgebouw te mogen treffen en onder het genot van een hapje en een drankje nog even deze avond toepasselijk af te sluiten. Wat ons betreft tot zaterdag!

Om de lange zit op de tribune behaaglijker te maken, hebben we natuurlijk ook weer de unieke Hercules clubkussentjes in de verhuur. Voor slechts € 2,50 kan je een keuze maken uit de originele kussentjes, gesponsord door een van onze zeer trouwe sponsors, Zeeuw & Zeeuw Renault Delft.