WHC/HERCULES
De derby tegen Hellas leverde voor WHC/Hercules niet alleen een nederlaag op, maar
het raakte ook opbouwspeler Lars Vogelaar kwijt. De onfortuinlijke Hagenaar scheurde
zijn enkelbanden en is een aantal weken uitgeschakeld.
De 19-jarige Vogelaar, die binnenkort de politieopleiding hoopt te gaan volgen: ,,Vreselijk
balen. Het ging juist zo lekker. Ik had er enorm veel zin in om eindelijk weer te spelen en als er dan zoiets direct gebeurt, is dat natuurlijk een grote tegenvaller. Nu maar proberen weer snel te herstellen”, aldus de pechvogel.
Coach Bart de Koning kijkt met gemengde gevoelens terug op de verloren partij tegen rivaal Hellas. ,,Het is de wonden likken en snel weer vooruit kijken. We wisten, dat de weg naar verdere ontwikkeling niet perse zou beginnen met oogstrelend of effectief handbal. Nou, dat bleek te kloppen. We gaan uiteraard vol vertrouwen door op de ingeslagen weg en hopen dat we snel door deze lastige fase heenkomen.”

QUINTUS
Bij Quintus is René de Bakker in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord weer fit na zijn
enkelblessure. Het technisch duo Geert Hinskens/Jack van Lier kan dus over een compleet fitte selectie beschikken in de strijd met de Rotterdamse opponent. Het gepromoveerde Feyenoord staat onder leiding van een oude bekende, Arjan Koster, die jarenlang DIOS onder zijn hoede had.

Hellas mist in het uitduel met Dynamico de linkshandige schutter Ubbo Starrenburg, die nog steeds sukkelt met een achillespeesblessure. Coach Maarten Roestenburg hoopt wél weer te kunnen beschikken over Thomas Beltman.
Roestenburg, nog nagenietend van de zege op de aartsrivaal: ,,Ik had beloofd, dat we bij een overwinning op WHC/Hercules op het strand zouden gaan trainen. Die belofte ben ik natuurlijk nagekomen en dat hebben we dinsdag dan ook gedaan. De sfeer is uiteraard top op dit moment. We gaan vol goede moed naar Dynamico, al wordt dat een lastige klus.”

AD SPORT/PETER LOTMAN


De ongelukkige Lars wordt ondersteund door fysio Joanny (foto: archief Hercules)