Als Hercules hebben we de laatste jaren mogen genieten van de dameskant.

Na een paar jaar tweede divisie was er de promotie naar de eerste divisie. Daar was het hard werken en met veel energie het gevecht voeren tegen de degradatie. Het getoonde karakter in die gevechten tekende de instelling binnen de damesselectie in de afgelopen jaren. De dames hebben het samen met de trainers vaak voor elkaar gekregen om genoeg punten te halen om op dit mooie niveau actief te blijven of zelfs in de middenmoot te eindigen.

Dit jaar is het helaas anders. Een smalle selectie en veel blessures zorgen ervoor dat de degradatie niet te ontlopen is. Jammer maar het karakter en vechten voor elke meter is nog goed terug te zien in het verloop van de competitie. Vanwege de vele blessures hebben de dames helaas zelfs moeten beslissen eerder te stoppen met het seizoen. Dit betekent dat aankomende zaterdag hun laatste wedstrijd is.

Bij elkaar hebben de dames bijna een decennium op topniveau in Nederland gehandbald. De succesvolle generatie die de kern heeft gevormd van deze mooie tijd, heeft aangegeven niet meer drie keer in de week met handbal bezig te willen zijn en ook heel Nederland doorreizen om een avondje te handballen, heeft bij deze groep zijn beste tijd gehad. Uit betrouwbare bron is vernomen dat er hard gewerkt wordt aan een recreatief vervolg van deze mooie generatie.

We blijven dus vrolijk doorgaan met handballende damessenioren bij Hercules. Alleen het prestatiegerichte niveau stopt na dit jaar. Natuurlijk heeft Hercules voldoende talentvolle jeugd om hier opvolging aan te geven. Alleen qua leeftijd duurt het nog even voor deze lichtingen het seniorenniveau bereiken. 

We zullen als vereniging de komende jaren extra inzet doen om de damesjeugd stappen te laten maken naar het prestatiegerichte niveau. De TC is druk bezig om de plannen hiervoor te smeden. Als bestuur hebben we er alle vertrouwen in dat we alle supporters binnen een paar jaren weer dameshandbal van topniveau kunnen laten zien.

We bedanken alle dames die de laatste jaren veel opzij hebben gezet om met elkaar dat mooie handbalspel te spelen en zichzelf, de trainers en alle supporters veel plezier hebben bezorgd. Ze hebben zeker veel onvergetelijke herinneringen gemaakt en succes en verdriet met elkaar gedeeld. Dames, namens het bestuur hartelijk dank voor de mooie periode die jullie ons hebben gegeven. 

Aankomende zaterdag spelen de dames hun laatste wedstrijd thuis tegen Aalsmeer, dit wordt de “uitzwaaiwedstrijd”. Een laatste wedstrijd waar mogelijk zelfs nog punten gepakt kunnen worden. En dat op een mooie Hercules Night, waar ook heren 1 thuis speelt. Komen jullie de dames nog 1 laatste keer aanmoedigen en uitzwaaien? Ze spelen om 19:00 uur op Boswijk.

Het bestuur van Hercules