Wat een speciale avond was het afgelopen weekend in sporthal Loosduinen. De hal was vol met zwart, wit en blauw gekleurde luidruchtige supporters, de zaal was helemaal in stijl versiert in de clubkleuren van WHC en Hercules. Er waren fotografen, de pers liep rond en je gelooft het bijna niet maar er is ook nog een mooie pot handbal gespeeld. Ik vergeet nog dat er twee hele trotse besturen zijn die niet genoeg kunnen roepen hoe blij ze zijn met deze geweldige prestatie. Heb je het gemist, dan zijn er heel veel mooie beelden op de social media te vinden en de hele wedstrijd is ook online terug te vinden.

Het grootste compliment gaat natuurlijk uit naar de spelers en de staf van de A-jeugd. Zij hebben er met elkaar een fantastisch seizoen van gemaakt. Wat een groei en ontwikkeling hebben ze doorgemaakt. Als je 26 van de 27 wedstrijden wint en 3 wedstrijden voor het einde al kampioen bent, dan ben je duidelijk de beste van Nederland. Nogmaals van harte gefeliciteerd namens de twee besturen.

Als we toch complimenten aan het uitdelen zijn dan mag het organisatiecomité van de kampioenswedstrijd deze ook in ontvangst nemen. In korte tijd hebben ze een sfeervolle avond in elkaar gedraaid waar de kampioenen met volle teugen van genoten hebben. Ik heb begrepen dat we dit op 20 mei op Boswijk nog een keer dunnetjes overdoen. Dus zet dit alvast in je agenda want die laatste Hercules Night wordt een knaller.

De besturen zijn ook heel tevreden over de wijze waarop de technische staf de keuze heeft gemaakt om een opleidingsprogramma te draaien dat ervoor zorgt dat de talenten zich supersnel ontwikkelen. Ze doen al op jonge leeftijd ervaring op door mee te trainen en  te spelen met de oudere generaties. Ik durf hardop te roepen dat we inmiddels één van de beste jeugdopleidingen in Nederland hebben. Het is hard werken geweest voor de trainers en coaches die de afgelopen jaren een bijdrage hebben geleverd. Daarom is deze titel ook zeker op jullie van toepassing!

Wat mij nog opviel in de wedstrijd, las ik ook in een interview met één van de spelers die het uitstekend verwoordde: “we zijn een hecht team met een geweldige sfeer”. Dat zie je zeker ook in het veld, het plezier druipt ervan af, er wordt gevochten voor elke bal en het hele team weet ook het vijandelijke doel te vinden. Dat zijn mooie eigenschappen van een echte kampioen. Ik denk dat we de komende jaren nog veel plezier gaan beleven aan deze mooie generatie van potentiële topspelers.

Voor de spelers en de staf: maak het seizoen waardig af met nog 3 mooie wedstrijden, geniet met volle teugen van de laatste Hercules Night en denk nog met veel plezier terug aan dit historische seizoen.

Namens de twee besturen,

Martin Swikker


 

fotos’s: Perry Biemans, sportsnap.nl