Na de herstart van de competitie zijn de heren B1 goed van start gegaan. Gewonnen werd van koploper Bevo en van concurrent Quintus. Hierdoor staan ze in een spannende competitie boven aan. Op papier moest de koppositie niet in gevaar kunnen komen tegen Swift uit Helmond, welke één na laatste staat.

Om geen risico’s te nemen werd op tijd verzameld op Boswijk. De reis ging eerst naar de lokale pizzeria in Helmond. Hier werd het krachtvoer besteld voor de wedstrijd. Aangezien de pizzeria zo’n grote groep ‘van buiten’ kennelijk niet gewend was, werd door de ober meteen aangegeven dat ze niet genoeg bestek hadden voor iedereen om de pizza met mes en vork te kunnen opeten. Een totaal overbodige opmerking tegen een groep tieners maar zorgde wel meteen voor de stemming: We hoeven ons geen zorgen te maken.

Om 19.00 uur begon de wedstrijd in een goed gevulde hal. Families, van jong tot oud, waren aanwezig om de lokale helden te steunen. De eerste helft was nog onwennig voor Hercules. Misschien door het ontbreken van de vaste cirkellopers, misschien door de bal waar wel wat oud hars op zat, misschien door de aangepaste regels van de scheidsrechter, misschien door een andere externe factor…Het effect was dat de wedstrijd gelijk op ging en de rust met 1 punt voorsprong werd bereikt.

In de rust begon het krachtvoer te werken. De jongens begonnen energie te voelen. Snelheid kwam weer in de benen en in de bal. Na rust werd de tegenstander dan ook meteen aangepakt en ontstond al snel een voorsprong van vijf punten. Swift kreeg het mentaal zwaarder. Bovendien viel in deze moeilijke periode van de wedstrijd één van de betere spelers van Swift uit, met wat op het oog een lelijke handblessure leek te zijn. Onze jongens werden juist steeds gemotiveerder. Als ze namelijk met 15 doelpunten verschil zouden winnen, zou er in de kantine een verrassing voor ze klaar staan…

Uiteindelijk werd de eindstand 22-35. Geen verschil van 15 doelpunten. Wel bijna en omdat de inzet prima was, streek de coach over zijn hart en stond de verdiende fris voor de jongens klaar in de kantine. De terugreis kon beginnen.