Na een weekje rust moesten de heren het opnemen tegen Feyenoord. Gelijk aan hun voetballende naamgenoten behaalt dit team wisselvallige resultaten. Lager op de ranglijst betekent dan ook niet dat het een makkelijke wedstrijd gaat worden.

Het begin van de wedstrijd is vrij mat. Na een kleine 10 minuten spelen staat het ‘slechts’ 2-1 in het voordeel van Hercules. Beide teams lijken krachten te sparen voor de tweede helft van de wedstrijd. In de rest van de eerste helft komen beide teams meer los. Onder aanvoering van een alleen fluitende scheidsrechter wordt de rust met een stand van 13-10 behaald. Hercules heeft nog niet achtergestaan en lijkt alles onder controle te hebben.

Waar de laatste wedstrijd de tweede helft door Hercules juist sterk werd begonnen was het nu Feyenoord die sterk uit de kleedkamer kwam. Na een paar minuten hadden ze de achterstand van drie punten omgebogen in een voorsprong van drie punten: 13-16. De Hercules jongens begonnen elkaar aan te moedigen (door een willekeurige ouder wordt dit overigens ervaren als elkaar afzeiken in plaats van elkaar positief te coachen). De wedstrijd kreeg hierdoor wel meer energie en emotie. Die arme scheids stond nog steeds alleen, het opnemend tegen twee teams met pubers en daarnaast ook nog tegen het meegereisde publiek. De jongens kwamen wel steeds dichterbij, maar leken de wedstrijd niet meer te kunnen ombuigen.

Tot daar de laatste minuten kwamen. Met een aantal snelle aanvallen werd de stand gelijkgetrokken. Onder deze druk kwam Feyenoord niet meer uit. De laatste minuten moest Feyenoord het ook nog met een man minder doen, een deel van het publiek was het allang niet meer eens met de beslissingen die de scheidsrechter nam. Laatste minuut was inmiddels met een gelijke stand aangebroken. Hercules in de aanval: penalty! Daar sta je dan. Vechtend voor het kampioenschap moet je in de laatste minuut, tegen een goed spelende keeper van Feyenoord de bal er ingooien. Daan hielt zijn zenuwen onder bedwang en gooide de bal feilloos raak.

De zwaarbevochten overwinning was binnen!