Vandaag stond nu de wedstrijd tegen Aalsmeer op het programma. Na een vakantieperiode waarin wedstrijden werden afgewerkt met wisselende teamsamenstellingen was vandaag het team weer volledig aanwezig.

Al snel werd duidelijk dat beide teams de intentie hebben er een leuke wedstrijd van te maken. Met veel energie en inzet wordt gestart aan de wedstrijd. Na vijf minuten is de tussenstand dan ook al 5-5, dat belooft nog wat voor de rest van de wedstrijd! De rest van de eerste helft blijven de teams aan elkaar gewaagd. Hercules lijkt op het veld een klein overwicht te hebben. De uitstekend spelende keeper van Aalsmeer zorgt er echter voor dat Hercules geen afstand kan nemen. Bij rust staat Hercules 1 punt voor. Opvallend is dat ondanks de spannende wedstrijd onze heren positief tegen elkaar blijven en zich blijven richten op het handballen zelf. Dit in ieder geval tot groot genoegen van de meegereisde reporter.

De tweede helft begint voor Hercules voorspoedig. Aalsmeer had aan het einde van de eerste helft een twee minuten tijdstraf opgelopen en een nieuwe straf volgde al snel in de tweede helft. Hercules profiteerde optimaal en nam 5 punten afstand. Een deel van het publiek ging dan ook al rustig achterover zitten. Wat dit deel van het publiek echter niet wist is dat een aantal spelers van ons een spannende wedstrijd juist leuk vinden.

Deze spelers kregen ook hun zin. De topscorer van Aalsmeer kwam weer in zijn flow en langzaam maar zeker slonk de voorsprong. Gesteund door het thuispubliek, welke voornamelijk ook genoot van een leuke wedstrijd en het eigen team enthousiast aanmoedigde, kwam Aalsmeer een paar minuten voor tijd voor het eerst weer op gelijke hoogte. Ons team liet zich nog steeds niet van de wijs maken en bleef positief handballen. Ze kwamen elke keer weer 1 punt voor.

Laatste minuten bleef het spannend. Met nog circa een minuut te spelen kwam Aalsmeer weer op gelijke hoogte. Ongelukkig voor de thuisploeg was een speler tegen de goed fluitende spelers uitgevallen en kreeg daarvoor als beloning een twee minuten tijdstraf. Hercules begon de laatste minuut met een relatief rustige aanval en gebruikte de man meer situatie prima, één punt voor met nog 20 seconden te spelen. In de laatste seconden werd geen fout gemaakt en de winst was binnen!

Spelers hadden hun zin met een spannende wedstrijd, het publiek had genoten van een leuke en dynamische wedstrijd. Een mooie start van een zonnige zondag!