Joyce van de Goorbergh stopt!

Woensdagavond 27 maart 2024 was het dan zover!

We hebben na ruim veertig jaar handballen bij Hercules afscheid genomen van Joyce van de Goorbergh als actief handbalster.

Zij heeft al die jaren tussen de doelpalen gestaan en deed ook in de laatste wedstrijd, gisteravond in de Boswijk Arena, hetzelfde waar ze al die jaren supergoed in is geweest: gewoon die ballen uit het doel rammen!

Het is een geweldige prestatie om zo lang bij een club te spelen en Joyce was een fijne teamgenoot die ook altijd bereid was om bij iedereen in te vallen. Ook heeft ze haar steentje bijgedragen als vrijwilliger in het trainen van de jeugd en nog veel meer waardevolle zaken voor de club. Kortom een heel fijn lid om bij een vereniging als Hercules te koesteren. Ze had nog graag jaren doorgegaan maar de geest kan altijd meer dan het lichaam en ze gaf zelf aan dat het verstandig was om nu te stoppen.

Het was mooi om te zien dat veel oud-teamgenoten van weleer gisteravond acte de présence gaven en Joyce enthousiast en fanatieke aanmoedigden tijdens haar laatste, officiële duel. Je kon zien dat het handbal nog een speciale plek bij hun inneemt. De verhalen van vroeger werden uitgebreid met elkaar gedeeld en als ze weer met handbal in aanraking komen, komt de passie voor de sport weer naar boven. Memorabel was ook de huldiging door haar oud-teammaatjes voor 40 jaar handbal, wat een fantastisch mijlpaaltje!

Ook de teamgenoten van de damesmidweek zetten Joyce natuurlijk nog even in de schijnwerpers met fraaie woorden en door het aanbieden van een leuk cadeau. Daarmee was het afscheid compleet.

Het is ook goed om te zien dat bij dit soort gelegenheden het clubhart van Hercules toch nog altijd blijft kloppen. En al ben je al jaren gestopt, het blijft toch altijd je cluppie waar je met veel plezier aan blijft terugdenken.

Martin Swikker

p.s. die laatste wedstrijd werd natuurlijk nog wel een prooi voor Joyce & Co. In een spannend onderonsje met de dames van HVOS hield men de punten in Ypenburg. De titel gaat naar alle waarschijnlijkheid naar Velo maar met een fraaie 2e plaats in de eindstand is het ook sportief een toepasselijk afscheid geworden!