Het was zaterdag een druk dagje aan de Laan van Kans 13 in Ypenburg. Weliswaar is voor velen de kerstvakantie gestart en staat de komende dagen alles in het teken van de feestdagen. Bij Hercules stond echter nog de 3e editie van de Hercules Night op de agenda en die agenda werd nog eens extra gevuld met een demonstratie van het Nederlands Rolstoelhandbal Team, gevolgd door een buffet voor spelers, sponsors en genodigden, een Kerstborrel voor alle aanwezigen, een loterij waarvan de opbrengst een welkome aanvulling is voor het spaarpotje dat zal worden gebruikt om het clubgebouw een upgrade te geven en natuurlijk de 2 topduels van onze vlaggenschepen tegen de koplopers in hun divisie.

De demonstratie van de rolstoelhandballers werd een groot succes. Na hun prachtige performance werd de spelers een buffet in het clubgebouw aangeboden. De sporthal beschikt conform voorschriften een lift, die ook voor rolstoelgebruikers geschikt is, dus alles leek prima geregeld ware het niet dat de lift helaas precies tijdens deze gelegenheid het plotsklaps had begeven. Maar het team supervrijwilligers is natuurlijk niet voor één gat te vangen en ‘improvisatie’ is dan het sleutelwoord en zodoende werd de hal bij de entree ingericht als zijnde de plek waar alsnog het buffet kon worden geserveerd, al met al top geregeld door onze supervrijwilligers!

Voor de rest verwijs ik jullie graag naar het persbericht hieronder en hopen wij natuurlijk snel aan jullie het eerste Hercules Rolstoelteam te kunnen voorstellen. Wordt dus zeker vervolgd!

Er zijn natuurlijk foto’s en video opnamen gemaakt. Hiervoor was een speciaal team van ‘Vanaf deZijlijn.nl‘ ingevlogen.

De foto’s zijn ook hieronder te bekijken. Klik op de logo’s van de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten voor de opnames op YouTube.klik op de foto’s voor het origineel

Kick off Handbal Hercules Den Haag | 21 december 2019

interview met Hans Willink

Interview met rolstoelhandballers Joyce van Haaster en William v/d Ende


Persbericht
22 december 2019

Handbalvereniging Hercules start met rolstoelhandbal

Den Haag – Handbalvereniging Hercules start in samenwerking met de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten (HSG) in 2020 met rolstoelhandbal. De demonstratiewedstijd van het Nederlands rolstoelhandbalteam zaterdagmiddag 21 december in sporthal Boswijk, thuishaven van Hercules, was een goede opwarmer voor wat in 2020 verwacht kan worden.

Het publiek reageerde enthousiast en is zeer positief over de dynamiek en snelheid. Leuk om naar te kijken, vond men. Voorzitter Martin Swikker van Hercules is supertrots dat zijn vereniging start met rolstoelhandbal. Met veel dank aan de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten. Hercules wil graag onderdeel zijn van de maatschappij en er verantwoordelijkheid voor nemen dat alle mensen die willen sporten, ook de mogelijkheden krijgen dit ook zoveel mogelijk te kunnen doen. Swikker: “Het nieuwe rolstoelhandbalteam is van harte welkom en we gaan ons best doen hen ook zo goed mogelijk een plek te geven in onze mooie vereniging”.

Hans Willink, voorzitter van de Stichting HSG, keek met een tevreden gevoel terug op de start van rolstoelhandbal in Den Haag: “De laagdrempeligheid – iets wat in onze wereld altijd van belang is – bij deze sport, sprak ons meteen al enorm aan. Het feit dat er op verschillende manieren aan inclusie kan worden gedaan, maakt het alleen maar mooier. Het is niet alleen de samensmelting van gehandicapten en valide sporters binnen een vereniging, maar een team kan ook nog eens bestaan uit beide groeperingen, al dan niet met een handbalachtergrond. Rolstoelhandbal in het algemeen herbergt dat al. De warme hartelijkheid waarmee de samenwerking vanaf het eerste moment gepaard ging, maakte dat de hele opstart soepel verliep. Dit belooft veel voor de toekomst”, aldus de voorman van de stichting. Rolstoelhandbal biedt mensen met een handicap of beperking de mogelijkheid om te handballen. Oud-handballers die bijvoorbeeld door een blessure de sport niet meer kunnen beoefenen, hebben hierdoor eveneens de kans om de sport weer op te pakken.

De financiële middelen en de kennis om rolstoelhandbal bij Hercules te realiseren, komen van de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten, met dank aan de gemeente Den Haag. Hercules zorgt voor de inbedding in de vereniging, de training en het wedstrijden mogelijk maken.  Meer informatie verkrijgen over en aanmelden voor het rolstoelhandbal bij Hercules kan bij Robin Brant van Hercules. Zie website www.hercules-handbal.nl of mail naar brant.robin@gmail.com.
Zodra er voldoende spelers zijn, wordt er gestart. De training is elke woensdag van 18.30 – 19.30 uur.

De handbalvereniging Hercules heeft ruim 300 leden en heeft zowel mogelijkheden voor handballen op hoog niveau als kunnen handballen als sportieve en sociale bezigheid. De van oorsprong Rijswijkse vereniging is sinds 2007 gehuisvest in Ypenburg. In sporthal Boswijk en op de verharde handbalvelden er omheen spelen de teams hun thuiswedstrijden en hier vinden ook de trainingen plaats.
De Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten (HSG), opgericht op 18 februari 2016, heeft ten doel om het welzijn en de sociale participatie te bevorderen van Haagse mensen met een handicap of beperking. Dit door het stimuleren van sporten en/of bewegen in de breedste zin. Naast de ondersteuningen op individuele of projectmatige basis, reikt de stichting ook jaarlijks de Wouter Duinisveld Award, de Haagse sportprijs voor gehandicapten, uit. Meer informatie over de Stichting HSG is te vinden op www.stichtinghsg.nl.

——————————–Einde persbericht ——————————-

Noot voor de redactie:
Informatie over dit persbericht is te verkrijgen bij Ria van Haaften van Hercules: 0611006030 en Hans Willink van Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten:
06 205598 36

Bij gebruik van een rechtenvrije foto graag vermelden: Foto: Sebastiaan Nederhoed