THOMAS BELTMAN WEER BIJ BEWUSTZIJN NA BOTSING IN DERBY

Eindelijk mochten er afgelopen weekeinde weer toeschouwers aanwezig zijn bij de handbalderby tussen WHC/Hercules en Hellas. Die werden onverwacht opgeschrikt door een ernstige botsing tussen Tim Frenk en Thomas Beltman. Er heerste direct een ijzingwekkende stilte in de hal toen Beltman roerloos op de grond bleef liggen.

Inmiddels gaat het weer wat beter met de onfortuinlijke Helleen en kan hij daags na het incident vertellen hoe de botsing ontstond: ,,Het gebeurde in een snelle tegenaanval van WHC/Hercules waarbij ik de tegensstander opving die met grote snelheid op mij afkwam. We gingen allebei naar de grond. Ik ben zo’n tien tot vijftien seconden knock-out geweest. Daarna werd ik wakker en wist in het begin niet wat er was gebeurd.”

GEHEUGEN TERUG

Naderhand kwam Beltman weer bij bewustzijn en keerde zijn geheugen terug. ,,Ik ben toen naar het ziekenhuis gebracht voor alle checks. Gelukkig was alles goed. Ik kan me voorstellen dat de toeschouwers erg geschrokken zijn. Het zag er allemaal ernstig uit, hoorde ik achteraf. Zelf ben ik niet echt geschrokken. In vurige wedstrijden kunnen soms ernstige zaken gebeuren. Maar er zat niks van opzet of onsportiviteit bij. Gewoon een ongelukje.”

Beltman werd direct verzorgd door de medische staf van Hellas en van tegenstander WHC/Hercules, met name fysiotherapeute Joanny Loeffen. Beltman: ,,Daar was ik erg blij mee en wil Hercules bedanken voor hun sportiviteit en de specifieke hulp van hun fysio. Ze hebben mij met zijn allen goed geholpen. Zodra ik fit ben, stap ik meteen met dezelfde instelling het veld op om te winnen”, besluit Beltman alweer strijdlustig.

AD SPORT/PETER LOTMAN


Foto: © Frank van der Leer