REACTIES SPELERS WHC/HERCULES OP TRAINERSWISSEL

‘MOOIE JAREN MET MAKAY GEHAD;  GOED MOMENT VOOR NIEUWE IMPULS’

Het vertrek van oefenmeester Zsigmond Makay bij B&BHealthcare WHC/Hercules kwam voor de buitenwereld, gelet op de reacties, als een verrassing. We vroegen een aantal basisspelers naar hun mening over het vertrek en over de komst van het nieuwe technisch duo Bart de Koning/Richard Rijkens.

Routinier, opbouwer Stefan Coster:

,,Het is balen, dat een goede trainer als Zsigmond stopt. Hij was er altijd en ging voor ons door het vuur. Wij hebben hem als Combinatieteam twee jaar als trainer/coach gehad. In die periode zijn we gepromoveerd en hebben we lang bovenin de eredivisie meegedaan. Als trainer heb je het dan super gedaan. Met zulke resultaten is afscheid nemen niet makkelijk. Toch kan een frisse wind geen kwaad om met deze groep verder te groeien. Onder Bart heb ik vroeger al een tijdje getraind. Een prima trainer met veel ambitie. Zijn compagnon Richard ken ik niet goed. Zij vormen ongetwijfeld een goed duo dat ons naar een hoger niveau kan tillen. Als de jonge garde een volgende stap zet, kunnen we het elke tegenstander weer moeilijk maken. Met wellicht een top-3 notering. Ik ga nog een jaartje door, want je kunt namelijk maar één keer stoppen. Ik ga er vanuit, dat ik nog van waarde kan zijn..”

Hoekspeler, strafworpspecialist Erwin Roeleveld:

,,Zsigmond heeft veel met ons bereikt en daarom vind ik het jammer dat hij weggaat. Als persoon en als trainer paste hij goed bij ons. Wel denk ik, dat het goed is om na een aantal jaren van trainer te wisselen. Dit lijkt daarvoor het juiste moment. Ik ben blij met de keuze van Bart en Richard. Zij brengen ervaring mee en kennen de groep al. Komend seizoen verwacht ik, dat we in de top-5 kunnen eindigen. Zeker als we constanter worden dan afgelopen seizoen. Ik ga nog één keer mijn handbalschoenen aantrekken. Daarna ga ik zeker stoppen. Ik hoop, dat ik niet weer veel last van mijn schouder krijg. Ik ga nu volle bak mijn lichaam voorbereiden op het nieuwe seizoen. Dan moet het lukken.”

Jeugdig talent, cirkelloper Jonah Baak:

,,Zsigmond heeft ons heel erg geholpen om te komen waar we nu zijn. Voor ons als jonge gasten was hij belangrijk. Toch denk ik, dat het wel goed is een nieuwe impuls te krijgen, waardoor we nog meer gemotiveerd kunnen raken. Ik ken Bart en Richard niet zo goed. Ik heb ze alleen gezien bij trainingen van de dames. Ik verwacht, dat zij goede en actieve trainingen geven. Het is een goed plan om met een schone lei van start te gaan. Misschien zien Bart en Richard zaken die Zsigmond niet zag. Ik verwacht, dat wij volgend seizoen weer  meedoen in het linker rijtje. Als alles doorgaat, ben ik zelf het eerste half jaar voor mijn studie aan de Hotelschool op stage in Zuid-Spanje. Om in conditie te blijven, ben ik vaak aan het hardlopen met mijn broer. Ook doe ik thuis minimaal vier keer per week krachtoefeningen. Ik hoop, dat we snel weer aan de voorbereiding kunnen beginnen.”

Routinier, doelman Stefan Stapper:

,,Een trainerswissel na vier of vijf jaar is meestal wel logisch. Wij hebben mooie jaren met Zsigmond gehad. Met de nodige successen. Op een gegeven moment is een nieuw gezicht voor de groep wel prettig. Bart is een oude bekende en kent dus de cultuur bij beide clubs goed. Ik vind het een logische keuze. Ik ga zelf nog een jaar door. Ik verwacht, dat wij volgend seizoen weer kunnen meedraaien in de subtop en ik hoop dat ik daar mijn steentje aan kan bijdragen.”

AD SPORT/PETER LOTMAN