René Lier, de onvermoeibare teammanager van WHC/Hercules, heeft besloten te stoppen met zijn werkzaamheden bij de Haagse eredivisieclub. De reden is niet om solidair te zijn met trainer/coach Zsigmond Makay, die onlangs plaats maakte voor het nieuwe technisch duo Bart de Koning/Richard Rijkens. Lier wil voorlopig even voorrang geven aan zijn privéleven.

Lier over zijn besluit: ,,Ik heb uiteindelijk zelf de beslissing genomen en die stond los van alle overige ontwikkelingen rond het eerste team. Ik heb al die jaren heel prettig met Zsigmond samengewerkt. Maar in het verleden heb ik ook een prima tijd gehad met Bart de Koning, een van de nieuwe trainers, toen hij al eerder bij WHC werkzaam was.”

,,Nadat de competitie was gestopt en de rest verder is afgelast, kreeg ik heel wat meer tijd voor mezelf. Dat is mij eigenlijk heel goed bevallen. Ik heb nu veel tijd over voor andere dingen die ik ook graag doe. Bovendien komt mijn gezondheid, waar ik ook wel rekening mee moet houden, nu op de eerste plaats.”

,,Ik blijf natuurlijk wel betrokken bij ons mooie handbalspel en zeker ook bij WHC. Maar iets meer op afstand voorlopig.”

Het is nog niet bekend wie de taken van René Lier gaat overnemen.

AD SPORT/PETER LOTMAN   


De staf van de herenselectie 2019/2020 met René links