De NHV heeft een update verspreid over de versoepeling van de trainingen ‘buiten’ waardoor men vanaf vandaag, 1 juni 2020, geen 1,5 meter afstand meer hoeft te houden en er derhalve ook ruimte ontstaat om meer jeugdleden tegelijkertijd en zelfs door elkaar heen te laten trainen.

De TC overlegt deze week weer hoe de nieuwe regelgeving wordt ingepast in de trainingen. Het protocol en richtlijnen trainingen en het trainingsschema voor de jeugd  tijdens corona, zoals door ons op 2 mei jl. met jullie is gecommuniceerd, blijft voor aankomende week vooralsnog ongewijzigd.

Lees hieronder het volledige bericht van de bond.


“Jeugd tot en met 18 jaar mag zonder 1,5 meter afstand trainen per 1 juni”

Op 28 mei heeft het ministerie van VWS bekend gemaakt per 1 juni ook een versoepeling door te voeren voor de groep 13 tot en met 18 jaar.

Voor deze groep geldt dat zij vanaf 1 juni niet langer de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden tijdens de trainingen. Voor jeugd tot en met 18 jaar gelden per 1 juni daarom de regels zoals die ook gelden bij de groep tot en met 12 jaar.

Het is nog altijd niet toegestaan wedstrijden of interne toernooien te organiseren. Wel kunnen de twee leeftijdscategorieën (t/m 12 jaar en 13 t/m 18 jaar) nu tegelijkertijd of zelfs door elkaar heen op een veld trainen.

Deze versoepeling biedt het NHV ook ruimte meer mensen op een veld toe te staan tijdens trainingen.

Per 1 juni geldt vanuit het NHV voor handbaltrainingen op het veld voor jeugd tot en met 18 jaar GEEN beperking in het aantal personen.

Deze aanpassing is ook opgenomen in het handbalspecifiek protocol.
Bekijk hier de veel gestelde vragen over het handbalspecifieke protocol.

Let op: personen van 19 jaar en ouder dienen te allen tijde de 1,5 meter afstand in acht te nemen, dus ook tijdens de eigen trainingen én tijdens het begeleiden van de jeugd op de velden! Tijdens trainingen van senioren blijft bovendien een maximaal aantal van 14 personen per veld gelden.

klik hier voor de officiële berichtgeving op de site van de bond.