WHC/Hercules heeft zich kunnen versterken met keeper Jens Dijkstra van Jong Oranje U19. De doelman komt over van Bocholt en is oorspronkelijk afkomstig van het Rijswijkse Hercules. ,,Ik vind het heel leuk om weer met mijn oude vrienden te kunnen handballen.”

Jens Dijkstra (19 jaar) begon al jong als C-tje bij Hercules. ,,Hier werd ik al snel in het doel gezet. Ik heb tot mijn zestiende jaar bij Hercules gespeeld. Daarna verhuisden mijn ouders naar Limburg. Ik moest daar op zoek naar een club en koos voor Sittardia. Ik heb er in het eerste team gekeept in de eerste divisie. Op het einde van het seizoen had Sittardia niet meer genoeg spelers en moest ik weer op zoek naar een andere club. Toen ben ik bij Bocholt en Sasja terecht gekomen en heb daar in de Belgische eerste divisie gespeeld.”

VEEL GELEERD

De ambitieuze keeper vervolgt: ,,In datzelfde jaar werd ik ook gevraagd voor de Handbal Academie en ik heb die kans met beide handen aangepakt. Ik heb tot nu toe veel geleerd op de academie en hoop dat bij WHC/Hercules te kunnen laten zien. Ik zit ook bij Jong Oranje en hoop zó goed te worden dat ik ook bij het A-team kan gaan keepen.”

,,Het komende seizoen blijf ik nog op de Handbal Academie. Mijn voornaamste doel voor dit jaar is vooral om veel speelminuten te gaan maken in de eredivisie. Ik heb in overleg met de academie gekozen voor Hercules, omdat de manier van communiceren en de trainingen mij heel goed bevallen. Ik denk dat het goed is voor mijn verdere ontwikkeling om in de eredivisie aan de slag te gaan, omdat ik in de toekomst in het buitenland wil gaan spelen. Dat is mijn doel op langere termijn en op korte termijn hoop ik met WHC/Hercules hoog te eindigen in de eredivisie”, aldus het jeugdige talent.

AMBITIEUS

Coach Bart de Koning is blij met de komst van Dijkstra: ,,Jens is heel ambitieus en heeft veel mogelijkheden. Hij focussed zich honderd procent op handbal. Hij moet nog veel extra minuten maken en kan dan nog beter worden. De combinatie met de ervaren Stefan Stapper bij ons is daarom perfect voor volgend seizoen. Jens is ook een jongen die goed in het totale plaatje past van de ontwikkeling die we met dit team doormaken. Hij kent de andere aanstormende talenten ook goed.”

WHC/Hercules slaat trouwens twee vliegen in één klap. Vader Nico Dijkstra wordt de nieuwe teammanager als opvolger van René Lier. Dijkstra was in het verleden zelf ook een voortreffelijke keeper bij onder meer Hellas. Daar was hij ploeggenoot van Richard Rijkens, die samen met Bart de Koning de mannen van WHC/Hercules onder zijn hoede heeft.

AD SPORT/PETER LOTMAN


Jens wordt herenigd met veel van deze oud-team maatjes