Keeper Jens Dijkstra verlaat na één seizoen alweer de Haagse eredivisieclub WHC/Hercules. De talentrijke doelman, die momenteel met Jong Oranje actief is op het EK in Letland, heeft een contract getekend bij de Limburgse topclub Kembit/Lions, die uitkomt in de BENE-League.

Jens Dijkstra maakte inmiddels zó veel indruk, dat hij bij diverse clubs op het lijstje stond. Hij is oorspronkelijk begonnen bij het Rijswijkse Hercules, maar verhuisde met zijn ouders naar Limburg waar hij nu ook woont. Mede een reden om te kiezen voor de veelvoudig Limburgse landskampioen.

Dijkstra enthousiast: ,,Ik ben benaderd door Lions en heb een proeftraining meegemaakt. Dat ging goed en was leerzaam. Ze hebben me een contract aangeboden en ik heb ‘ja’ gezegd. Zo’n kans kon ik niet laten liggen, zeker niet omdat het vlak bij mijn huis is. Een kwartiertje met de auto en nu moest ik steeds helemaal naar den Haag rijden.” ,,Ik vind het ergens wel jammer, dat ik al weer weg ga bij Hercules. Het is er erg leuk en ik heb het er naar mijn zin. Maar het is zo ver weg. Bovendien is Lions weer een hoger niveau en daar kan ik verder doorgroeien. Ik ga ook stoppen met de Handbal Academie en ga fulltime trainen bij Lions, omdat het trainingsniveau daar erg hoog is.”

Dijkstra begon ooit als C-tje bij Hercules. Tot zijn zestiende jaar handbalde hij daar totdat zijn ouders naar Limburg verhuisden en hij voor Sittardia uitkwam. Daarna speelde hij ook nog voor de Belgische clubs Sasja en Bocholt. Hij stak zijn ambities nooit onder stoelen of banken en wil graag met Oranje het hoogste bereiken en naderhand in een buitenlandse competitie uitkomen. De stap naar het gerenommeerde Lions is daartoe een mooie aanzet voor de talentvolle jongeling.

AD SPORT/PETER LOTMAN


Jens in actie namens Oranje U19 tijdens het toernooi in het Duitse Merzig