Tijdens het Paasweekend was DS2 één van de deelnemers aan de Flanders Trophy in Sint Truiden (België).

Het eerste duel in de poule op Paaszaterdag werd helaas nipt verloren maar dit leverde wel genoeg aanknopingspunten op voor de volgende confrontatie. En dat wierp ook meteen z’n vruchten af want een fraaie 12-8 overwinning was de beloning voor de uitstekende samenwerking van het team in deze 2e match.

Ook ronde 3 had misschien de volle winst kunnen opleveren maar na een leuk, spannend onderonsje werden de 2 punten broederlijk met de opponent verdeeld. Hiermee werd de zaterdag derhalve met 3 punten uit 3 duels afgesloten en kon het op zondag nog alle kanten uit in de groep qua positionering in de eindstand.

Na een geslaagde en supergezellige zaterdagavond in St. Truiden moesten de dames een dag later rond de klok van 3jen tegen de koploper in de poule. Onze favorieten knokten voor wat ze waard waren maar moesten zich uiteindelijk toch gewonnen geven.

Het laatste duel in de poule bracht ze in de arena met onze goede vrienden van Torius. Ondanks het wederzijds respect gedurende het aantrekkelijke potje, was het toch DS2 dat er met de volle buit vandoor ging. DS2 eindigde hiermee op een knappe 3e plaats in de groep en dwong hiermee een duel om de 5e en 6e plaats af tegen het Duitse Bachgau.

Dit treffen met een internationaal trekje werd een ware thriller met louter hoogstandjes en geweldig verdedigen. Een winnaar leverde het echter niet op (8-8) waarmee DS2 het toernooi afsloot met een knappe, gedeelde 5e plaats.

Reactie van de dames: “Het was een geslaagd weekend vol handbal en gezelligheid. En nog eens extra leuk werd omdat onze vrienden van Torius er ook waren.”