Hoi verenigingsscheidsrechters,

Wat een bizarre tijd is het momenteel! Hopelijk gaat het allemaal goed met jullie en heeft het virus geen invloed op jouw gezondheid of op die van jouw naasten.

Het handbal is tot op heden helemaal stil komen te liggen en dat zal voor jullie ook nog wel een tijd zo blijven helaas. Toch willen we ook met elkaar vooruitkijken naar volgend seizoen. En daarom deze oproep. We zijn namelijk op zoek naar nieuwe bondsscheidsrechters in spe en hopen daarbij op jullie!

Wat is er nodig voor het verkrijgen van een bondsscheidsrechterdiploma:

  • Het volgen van 4 theorie avonden, ditmaal is de dichtstbijzijnde opleidingslocatie in Pijnacker op maandagavond 5 oktober, 26 oktober, 9 november en 30 november.
  • Het fluiten van wedstrijden in de wedstrijdsport bij andere verenigingen onder begeleiding van één van onze eigen bondsscheidsrechters. Dit zijn Erik Rodenburg, Martin Bos, Joep Hoeijmakers, Robin Brant en Just van Heeckeren.
  • Het doen van een examen, nadat je begeleider heeft aangegeven dat je daar klaar voor bent.

Het goede nieuws:

  1. Jij hebt al je verenigingsscheidsrechter diploma, dus je hebt geen voorbereiding meer nodig.
  2. De kosten voor de opleiding worden door Hercules betaald.
  3. Als je je bondsscheidsrechter diploma haalt, ben je een geweldige vrijwilliger voor Hercules.
  4. Voor elk team in de wedstrijdsport is er een bondsscheidsrechter nodig. Jij zorgt er daarom voor dat jouw team in de wedstrijdsport kan blijven spelen.
  5. Jij krijgt een vergoeding voor het fluiten van wedstrijden vanuit de bond.

Wil je van een ervaringsdeskundige horen hoe deze opleiding in het echt is, neem contact op met Tim Wiltvank of Sophie Bakker. Zij hebben de opleiding afgelopen jaar gevolgd/afgerond. En wil je je opgeven, laat het ons weten. We gaan dan meteen voor je aan de slag.

Met vriendelijke groet,

Annelies en Judith
scheidsrechtercommissie Hercules