OVERZICHT REGIO DEN HAAG

GEBROKEN POLS HELLASSPELER WESSEL COSTER

Er was weinig vreugde bij de Haagse  vertegenwoordigers in de eredivisie. Of het zou bij EHC moeten zijn, dat knap met 28-27 won van Handbal Feijenoord. Hellas verloor met 21-27 van Dynamico en WHC/Hercules met 34-22 bij Tachos. Grootste tegenvaller was echter de gebroken pols van Hellasspeler Wessel Coster. De Hagenaar was juist zo goed in vorm en van grote waarde voor het team van coach Maarten Roestenburg.

Hellas beleefde in meerdere opzichten weinig plezier aan het duel met Dynamico. Het verlies was al een tegenvaller, maar de blessure van sterkhouder Wessel Coster was een gigantische domper. De makkelijk scorende opbouwer liep een gebroken pols op en werd zondagmorgen direct al geopereerd. De pechvogel zelf vanuit het ziekenhuis: ,,Ik heb helaas mijn pols op twee plaatsen gebroken en het schijnt geen gunstige breuk te zijn. Daarom moest ik in het ziekenhuis blijven en ben ik direct geopereerd. Pech en vreselijk balen, maar het is niet anders. Voorlopig dus een tijdje uitgeschakeld.”

Fikse tegenvallers voor coach Roestenburg, die door blessures ook al basisspelers Kevin Pronk en Pim van Starrenburg moet missen. ,,Het zit even niet mee, nee. Dat wordt veel improviseren de komende tijd. Op zo veel pech hadden we niet gerekend bij de start van het tweede deel van de competitie. Bij ons moet de gifbeker helemaal leeg…”

En aanvoerder Loek van Bergen en Henegouwen: ,,We moesten weer veel improviseren en dat droeg niet bij aan de kwaliteit van ons spel. Het verlies van Wessel weegt veel zwaarder dan de nederlaag. We zullen nog meer moeten improviseren richting de inhaalwedstrijd van donderdag tegen BFC.”

Martijn Poot, die overkwam van het Westlandse Quintus scoorde zes keer en was daarmee topscorer. Yannick van Zundert (4), Loek van Bergen en Henegouwen (4), Kevin Hendriks (3), Thierry van Zundert (2), Wessel Coster en Olivier Beltman waren de overige doelpuntenmakers.


STERKE REEKS EHC

EHC Leidschendam-Voorburg is de laatste weken bezig aan een sterke reeks. Het team van coach André van den Bosch won de lastige thuiswedstrijd tegen Feyenoord met 28-27 en verkleint daarmee het gat met de onderste ploegen. Wessel de Rijk vanuit de linkerhoek en Jobbe Heidt vanaf de rechterflank speelden een uitstekende wedstrijd. Ook doelman Timo Geers kon in de tweede helft rekenen op een ruime voldoende met een serie belangrijke reddingen.

De tevreden Van den Bosch: ,,We hadden de tegenstander goed geanalyseerd en begonnen dit keer met een andere startopstelling. Met Tim Lammers centraal in de dekking en hij blokte knap heel veel ballen. We kamen op een 12-9 voorsprong, maar moesten die toch weer prijsgeven. Na de rust was het met 20-20 en 26-26 erg spannend, maar wij bleven rustig. Dat is waarschijnlijk toch een stukje eredivisie-ervaring inmiddels.”

Djimmy Nolet zorgde met twee fraaie treffers voor 28-26. Routinier Bart Vinkesteijn: ,,Met nog 25 seconden namen de coaches een slimme time-out en ondanks tijdspel konden we de voorsprong vasthouden omdat het laatste schot van Feyenoord door ons werd geblokt. Hard gewerkt en een belangrijke overwinning, die ons wat dichter bij de andere ploegen onderin brengt.”


KOPLOPER TACHOS TE STERK VOOR WHC/HERCULES

WHC/Hercules speelde in Waalwijk geen beste wedstrijd tegen koploper Tachos. Na de rust kwamen de Hagenaars tot op één doelpunt nog even in de buurt van de thuisclub, maar daarna was er geen houden meer aan.

Spelverdeler Koen Houdijk: ,,Wij zullen als team meer moeten leren van dit soort wedstrijden en als geheel minder fouten moeten maken. Zodra wij inzakken, zijn we het ook helemaal kwijt en gaan we forceren. Dan gaat het mis. Ik heb zelf ook te veel technische fouten gemaakt waardoor Tachos break-outs kon lopen. Al met al geen beste wedstrijd. We zullen hard moeten trainen met z’n allen en alleen dan kunnen we stappen maken.”

 

AD SPORT/PETER LOTMAN