ACHT DOELPUNTEN, STRAFWORP TEGEN EN GEBLESSEERD

Lars Vogelaar was afgelopen zaterdag de meest besproken man bij WHC/Hercules. Hij scoorde fraai acht keer in de derby tegen regiogenoot EHC. Maar hij veroorzaakte óók luttele seconden voor tijd de gelijkmakende strafworp. En nóg erger: hij raakte daarbij zodanig geblesseerd dat hij in de topper tegen BFC aan de kant moet blijven.
De pechvogel geeft nog even zijn visie op de penalty die de 30-30 betekende. ,,Met nog tien seconden op de klok, ging EHC in de snelle tegenaanval. Hun rechteropbouwer, Djimmy Nolet, kwam aanrennen zonder te kijken, dus liet ik hem tegen mij aanlopen om zo aanvallende fout te forceren. De scheidsrechter zag hier echter een onsportieve overtreding in en gaf een rode kaart en een strafworp.”

Weg overwinning en dus een zuur gelijkspel. Maar Lars Vogelaar liep ook zelf een knieblessure op, waardoor hij zaterdag vanaf de tribune moet toekijken hoe zijn ploeggenoten BFC bestrijden. ,,Ik kreeg een harde klap op mijn knie toen hij tegen mij aanliep. We gingen meteen uit van het ergste, want het was heel pijnlijk. Maar het lijkt mee te vallen. Na de afspraak bij de fysio wordt meer duidelijk.”

EXTRA LASTIG
De 21-jarige Vogelaar studeert Verpleegkunde in Leiden en handbalt al vanaf zijn achtste jaar bij Hercules. Sinds de A-jeugd gaan die teams samen met WHC. ,,Ik zat juist lekker in mijn vel. Het ging ook tegen EHC heel goed en ik kon veel scoren. Daarom is het zo vervelend, dat ik juist nu geblesseerd ben geraakt. Ook voor het team. We hebben al de nodige spelers die niet fit zijn. Dat maakt het allemaal extra lastig.”

De beweeglijke opbouwspeler was al eerder een tijdje uit de roulatie toen hij zijn enkelband scheurde. ,,Dat was wel het dieptepunt in mijn korte handballoopbaan tot nu toe. Het mooiste moment was toch de promotie naar de eredivisie een paar jaar geleden”, herinnert hij zich nog goed.

VERWACHTINGEN GETEMPERD
De verwachtingen waren bij de achterban, én de spelers en staf, vooraf hoog gespannen. Die optimistische stemming moet inmiddels een tikkeltje worden getemperd. De eerste wedstrijd tegen Arnhem ging ruim verloren en tegen buurman EHC werd het moeizaam een puntendeling. Niet de start die het nieuwe technisch duo Wesley Hage/Nick Masmeijer voor ogen had.

Lars Vogelaar heeft er wel een verklaring voor: ,,Het team heeft een nieuwe samenstelling, omdat een paar oudere spelers zijn gestopt. Van dit jaar verwacht ik met het team dus vooral veel te leren. Meer op elkaar ingespeeld raken en vooral dit seizoen gebruiken om op te bouwen naar een sterke selectie. De automatismen zitten er nog niet in. Het is nog onwennigheid en spanning. Dat is de reden dat we zo matig zijn begonnen. Bovendien hebben we ook nogal wat blessures. Dat helpt ook niet mee.”

ONVOORSPELBARE ACTIES
Vogelaar is een grillige opbouwer, die vooral opvalt door zijn onvoorspelbare acties en het moet hebben van zijn behendig laveren door de vijandelijke verdediging. Hij voorziet wél dat het snel beter zal gaan. ,,Wij hebben een team met veel goede spelers. Als we eenmaal het ritme te pakken hebben, kunnen we het veel tegenstanders erg moeilijk maken. Zaterdag tegen BFC zal moeten blijken of wij die blessures kunnen opvangen. Het zal zwaar worden, want BFC is heel sterk en net als vorig jaar titelfavoriet. Maar als wij als team spelen en het niveau halen wat er in zit, maken we toch een goede kans om de punten in Den Haag te houden.”

AD SPORT/PETER LOTMAN


foto: Michel Heerkens