Regelmatig vragen we hoe de handballers in onze Haagse/Westlandse regio deze moeilijke tijd doorkomen. Na Donny Vink, Rick van Ravesteijn, Caspar Hovingh, Esther de Vos, Collin de Vette en Marc de Vreede, dit keer Luca Baak van WHC/Hercules.

Ook Luca Baak van de Haagse eredivisieclub WHC/Hercules moet het in deze tijd van de coronacrisis doen zonder de trainingen en de wedstrijden. Dat is even wennen, maar vervelen hoeft de student zich echter niet.

Baak: ,,Overdag ben ik thuis fulltime bezig met mij afstudeerstage voor mijn studie Aeronautical Engineering. Dat is voor mij uiteraard heel belangrijk en daar besteed ik dus de nodige tijd aan. Wat dat betreft, komt het wel goed uit. Op deze manier kan ik in alle rust veel tijd aan mijn studie besteden.”

Toch probeert de 20-jarige opbouwspeler ook lichamelijk fit te blijven. Hij was het afgelopen seizoen van veel waarde voor het team van de vertrokken trainer Zsigmond Makay. Met zijn doelpunten leverde Baak een belangrijke bijdrage aan de productie van het hoge doelpuntenaantal van het Combinatieteam.

Baak vol energie: ,,Ik probeer elke dag te trainen om in conditie te blijven. Drie keer per week ga ik hardlopen en op de andere dagen doe ik thuis krachtoefeningen. Zo blijf ik lekker bezig. Het is de enige manier om te proberen de vorm een beetje vast te houden. Maar ik mis het handbal wel heel erg. Vooral de trainingen met het team en het sociale contact met mijn vrienden. Het ritme is uit je leven en dat is toch een gek idee.”

TEVREDENHEID

Op het afgelopen seizoen kunnen Baak en zijn ploeggenoten met tevredenheid terugkijken. De club promoveerde onder trainer/coach Zsigmond Makay naar de eredivisie. Op dat hogere niveau hielden de Hagenaars zich knap staande. Ze draaiden lang mee in de bovenste regionen.

Luca Baak daarover: ,,Ik kijk met veel plezier en tevredenheid terug op afgelopen seizoen. Wij hebben goed gepresteerd en ik vind het wel heel jammer, dat we het niet hebben kunnen afmaken. Maar dat is natuurlijk wel begrijpelijk. Gezondheid gaat boven alles.”

,,Vooral ook om op deze manier afscheid te moeten nemen van Zsigmond is erg jammer. We hebben met veel plezier onder hem getraind en gespeeld. Hij had een goede binding met de ploeg.”

,,Volgend seizoen hopen we met de nieuwe trainers/coaches Bart de Koning en Richard Rijkens een nieuwe impuls te krijgen. Dan kunnen we weer verder bouwen op dit jaar. De oudere gasten blijven en de jongere spelers hebben weer wat meer ervaring gekregen. Een plaats bovenin de top van de eredivisie moet dan mogelijk zijn. Eerst maar eens afwachten wanneer we met de voorbereiding kunnen beginnen. Hopelijk duurt dat niet te lang. Ik heb echt weer veel zin om aan het nieuwe seizoen te beginnen.”

AD SPORT/PETER LOTMAN


Luca Baak (foto: Patrick Dolkens)