LINKSHANDIGE OPBOUWER VAN WHC/HERCULES KON DOORTRAINEN OP DE HANDBAL ACADEMIE

PECHJAAR: SCHOUDERBLESSURE, CORONA EN GEEN STAGE 

Voor Luka Furth van WHC/Hercules was de Coronaperiode net als voor iedereen ook vervelend. De linkshandige opbouwspeler van WHC/Hercules had echter het grote voordeel, dat hij deelneemt aan de Handbal Academie. ,,Ik heb het geluk gehad, dat wij konden doortrainen. Daardoor voel ik me fit.”

Ook heeft de international van Jong Oranje kunnen werken aan het herstel van zijn schouderblessure. ,,Dat was nog een extra bijkomstigheid. Ik heb daar intensief aan gewerkt. Daarom ben ik zo goed als blessurevrij. Dat is lekker met het oog op de competitie die zaterdag voor ons tegen Havas begint. Ik moet alleen nog spelritme opdoen. Maar dat komt vanzelf wel.”

Ook het virus is niet aan de 20-jarige Luka Furth voorbij gegaan. ,,Ik heb in december Corona gehad. Veel spierpijn en ik verloor aan gewicht en aan spierkracht. Ik moest dus flink aan krachttraining doen om die verloren spierkracht weer op te bouwen. Maar gelukkig gaat dat nu weer goed en ben ik terug op mijn oude niveau.”

DRUK PROGRAMMA

De 2.03 meter lange rechteropbouwer vervolgt: ,,Sinds een aantal weken trainen wij ook weer bij de club. Ik heb alleen nog geen clubtrainingen kunnen volgen vanwege het drukke programma met de Academie op Papendal. Ook mijn studie MBO Bedrijfsadministratie  in Arnhem maakte het lastig om steeds heen en weer te reizen. Maar ik hoop snel de draad weer te kunnen oppakken bij de club. Het is erg leuk dat er toch nog een competitie begint. Fijn om weer wedstrijden te kunnen spelen. Alleen jammer, dat er nog geen publiek bij mag zijn.”

Furth, die op zijn achtste jaar met handballen begon bij, toen nog, Wings is realistisch over het belang van de alternatieve competitie. ,,Er staat geen kampioenschap of promotie op het spel. Ik hoop, dat het toch spannende partijen worden. Het is vooral goed om weer wedstrijden te spelen en in het ritme te komen. Het voelt soms of je voor niets traint. Je speelt geen wedstrijden waar je het uiteindelijk allemaal voor doet. Mooi dus, dat het nu weer kan. Ook leuk, dat ik weer kan samenspelen met mijn ploeggenoten bij WHC/Hercules en training kan krijgen van Bart de Koning en Richard Rijkens, die er alles aan doen om ons weer in de juiste vorm te krijgen.”

GEEN STAGE

De speler van de nationale jeugdploeg zou ook met zijn academiegenoten meegaan naar het Franse Montpellier voor een trainingsstage. Op het laatste moment is die trip toch geannuleerd.

Furth daarover: ,,Afgelopen zondag zouden we vertrekken naar Montpellier om daar te trainen en twee wedstrijden te spelen. Helaas kon het niet doorgaan vanwege de lockdown die daar sinds kort is afgekondigd. Wij zaten met iedereen van de Handbal Academie in de bubbel en alles zou tijdens die week om het handbal gaan. We waren daar niet als toerist. Het had dus best gekund wat de veiligheid betreft, maar het mocht niet meer. Erg jammer, want het zou een leerzame stage zijn geweest.”

 AD SPORT/PETER LOTMAN