‘EEN ENORME EER OM VOOR DEZE TOPCLUB TE MOGEN HANDBALLEN’

Luka Furth, de linkshandige opbouwer van eredivisieclub WHC/Hercules, is aangetrokken door landskampioen Aalsmeer. De 20-jarige Hagenaar werd benaderd door spelersmakelaar Fabian van Olphen, de voormalig topspeler uit de Bundesliga én Hagenaar, die speelde voor onder meer Hermes en Quintus.

Furth over zijn beslissing: ,,Fabian vroeg mij of ik interesse had in een overstap. Daar heb ik over nagedacht, daarna meegetraind bij Aalsmeer en besloten de stap te zetten. De trainingen waren heel goed. En de speelwijze past ook bij mij. Ik moest wel even wennen aan het tempo. Vervolgens heb ik een fijn gesprek gehad met Bert Bouwer en Wai Wong. Een geweldige eer om via Fabian voor Aalsmeer gevraagd te worden. Een mooie, goed georganiseerde club waar ik onder trainer Bert Bouwer veel kan leren. Ik start in het tweede team en train een aantal dagen mee bij het eerste. Mijn doel is natuurlijk om in het eerste te komen.“

TALENTRIJK

Furth stopt dit jaar met het avontuur bij de Handbal Academie. Het intensieve programma bij Aalsmeer sluit volgens de talentrijke handballer volledig aan op zijn ambitie om zich verder te ontwikkelen. De 2.03 meter lange handballer sluit direct aan bij Aalsmeer en maakt de alternatieve competitie bij WHC/Hercules niet af.

Aalsmeercoach Bert Bouwer ziet veel mogelijkheden in de lange opbouwspeler. De toptrainer die al veel talenten met succes opleidde: ,,De uitdagende lengte van Luka is naar we hopen een toegevoegde waarde voor Aalsmeer. We gaan met hem aan de slag om hem verder te ontwikkelen in zijn handballoopbaan.”

SUCCES

Coach Bart de Koning van WHC/Hercules: ,,Het beste is voor Luka én voor ons dat hij direct aansluit bij Aalsmeer. Wij moeten met onze groep bezig zijn voor volgend seizoen en opnieuw kijken naar de mogelijkheden voor onze rechteropbouw. Het is voor ons uiteraard vervelend, juist nu hij stopt op Papendal hadden wij na zijn schouderblessure veel zin om met Luka te  gaan werken. Maar als je wordt benaderd door Fabian voor Aalsmeer is dat niet niks natuurlijk. Er is begrip voor zijn keuze. Talent is alleen maar eigendom van zichzelf, dus we hebben niets te vertellen. We kunnen hem alleen maar adviseren en veel succes wensen.”

AD SPORT/PETER LOTMAN