Ook Luka Furth van het Haagse WHC/Hercules doet er alles aan om zijn conditie op peil te houden. Als deelnemer aan de Handbal Academie heeft hij zowel van zijn club als van het Opleidingsinstituut krachttrainingsprogramma’s gekregen. ,,Die combineer ik samen en daarnaast hardlopen en intervaltraining afgewisseld met de racefiets”, aldus de 19-jarige talentrijke handballer.

,,Ook heb ik thuis veel voor mezelf getraind. Sinds een paar weken train ik nu ook met een kleine groep weer op het handbalveld. Papendal was natuurlijk al die tijd gesloten voor de opleidingsteams zoals die van ons. Maar vanaf 1 juni zijn we gelukkig weer één keer per week gaan trainen. Dat wordt langzamerhand verder opgevoerd. Het plan is, dat ik er 1 september weer een volledig programma kan draaien. Met de club gaan we ook weer beginnen. In de tussentijd werken we individueel aan onze conditie”, aldus de 2.03 lange Jeugdinternational.

GESLAAGD SEIZOEN

Het Combinatieteam tussen WHC en Hercules kan na de promotie naar de hoogste landelijke divisie terugkijken op een geslaagd seizoen. Ook de linkshandige Luka Furth houdt prettige herinneringen over aan de vroegtijdig afgebroken competitie in de eredivisie.

,,Ik vond het voor ons een mooi en goed seizoen. Met als hoogtepunten de streekderby’s tegen Hellas en Quintus. Geweldige wedstrijden met sterke resultaten van ons. Dat we lang bovenin hebben we meegedaan, had ik eerlijk gezegd niet verwacht. We hebben kunnen laten zien, dat we in de top van de eredivisie kunnen meedraaien. Ik heb zelf ook veel geleerd dit jaar. Soms topwedstrijden gespeeld, maar ook slechte partijen. Dat hoort er een beetje bij als je jong bent. Ik wil komend seizoen zelf constanter worden”, zegt Furth, die het handbal niet van een vreemde heeft. Vader Eugène was in het verleden een voortreffelijk hoekspeler bij Wings, Hermes en Quintus.

De verwachtingen voor het nieuwe seizoen zijn bij de spelers, coaches en supporters van WHC/Hercules hoog gespannen. Het is wellicht even wennen aan de aanpak van het nieuwe trainersduo De Koning/Rijkens, die de technische leiding overnamen van de succesvolle Zsigmond Makay.

ZWARE COMPETITIE

Luka Furth over de hopelijk in september beginnende competitie.

,,Met deze selectie verwacht ik, dat we mee gaan doen om de bovenste plaatsen. Het wordt een zware competitie met veel teams die gelijkwaardig aan elkaar zijn. Zsigmond Makay heeft de afgelopen jaren van twee ploegen één hecht team weten te maken. Dat vind ik heel knap. Ik heb veel geleerd van Zsigmond de afgelopen jaren. Kreeg ook veel vertrouwen van hem. Iedereen blijft bij ons, dus dat is een groot voordeel. We hebben allemaal weer wat meer ervaring, dus dat gaat zeker een belangrijke rol spelen. Ik ben blij met de komst van Bart en Richard. Bart ken ik al een aantal jaren, omdat hij WHC al eerder heeft getraind. Ook van die twee trainers kan ik de komende tijd nog veel leren. Zij zijn, net als ik, erg gemotiveerd en hebben ons prima plannen gepresenteerd. We hebben er allemaal erg veel zin in. Je kunt merken dat iedereen er vanuit gaat, dat het een mooie competitie gaat worden.”

AD SPORT/PETER LOTMAN