VIER TALENTEN VAN WHC/HERCULES GESELECTEERD VOOR JONG ORANJE

Dat het met de jeugdopleiding bij WHC/Hercules wel goed zit, blijkt uit de selectie van vier talenten voor Jong Oranje. Marijn van de Ree, Daan van Vliet, Sil Klompé en Sten Maas zijn door bondscoach Edwin Kippers uitgenodigd voor de interlands tegen België en Luxemburg. Van de Ree, één van de uitverkorenen, legt uit wat die keuze betekent.

De pas 17-jarige Marijn van de Ree enthousiast: ,,Mijn selectie voor Jong Oranje betekent erg veel voor me. Van kleins af aan heb ik altijd gezegd, dat ik in het Nederlands team wilde komen. Dat is nu, in elk geval wat betreft de jeugdteams, gelukt. Ik ben daar erg trots op. Ik weet niet hoe de verdere toekomst eruit ziet, maar het zou me fantastisch lijken om uiteindelijk prof te worden en in het grote Oranje te mogen spelen.”

Zo, de toon is gezet en we weten in elk geval dat Marijn van de Ree voldoende ambities heeft om keihard te werken aan een mooie handbalcarrière. En dat horen we graag van de toekomstig deelnemer aan de Handbal Academie.

,,Ik ben nu bijna klaar met de eindexamens 6VWO. De komende tijd ben ik vrij en ga ik regelmatig naar de gym, met vrienden afspreken en werken. Na de vakantie ga ik dan studeren in combinatie met de Handbal Academie. Daar heb ik ontzettend veel zin in.”

LANDSKAMPIOEN

Van de Ree begon met handballen bij Hercules toen hij zes jaar was. ,,En ik ben er niet meer weggegaan. Het afgelopen seizoen was fantastisch met zoveel mooie wedstrijden. Het was natuurlijk geweldig, dat het ook nog werd beloond met het Nederlands kampioenschap bij de A1. Dat voelde als een perfecte afsluiting van mijn handbaljeugd”, aldus Van de Ree, die zelf 7x scoorde in die kampioenswedstrijd.

,,Ik kan me nu focussen op de herenselectie. Ik verwacht mezelf volgend seizoen goed te kunnen door ontwikkelen en hoop, dat we met de heren weer een stap beter kunnen zijn dan afgelopen jaar. Ik wil dan proberen belangrijk te worden voor het eerste team.”

De talentrijke handballer komt uit een echt handbalgezin. Zijn beide ouders doen organisatorisch veel voor de club en vinden het beiden een erg leuke sport. In het gezin Van de Ree draait het steeds meer om handbal. ,,Er wordt bij ons thuis dan ook heel veel over de vereniging en over handbal gesproken. Dat is voor mij extra leuk, want handbal stopt bij ons thuis nooit”, aldus de blonde krullenbol.

GROTE ROL

Voor Marijn van de Ree voelt het bij Jong Oranje net zo vertrouwd als bij het Combinatieteam. Dat komt, omdat Wesley Hage zijn clubtrainer is en óók assistent bondscoach. ,,Dat vind ik erg leuk”, zegt Van de Ree, ,,want ik heb een heel goede band met hem. Van kinds af aan was Wesley altijd al de hoofdtrainer, dus wij kennen elkaar al ongeveer 10 jaar. Hij heeft mijn gehele ontwikkeling meegemaakt en hij heeft uiteraard ook een grote rol gespeeld in mijn handballoopbaan tot nu toe. Om dan samen met hem bij Oranje te zitten, voelt toch extra bijzonder.”

Zaterdag 3 juni treft Jong Oranje in de Hal Omnisports in stad Luxemburg om 14.00 uur België en om 16.00 uur gastland Luxemburg.

AD SPORT/PETER LOTMAN


Marijn van de Ree stijlvol door de lucht tijdens kampioensduel vs Aalsmeer (foto: Perry Biemans, sportsnap.nll)