Afgelopen zaterdag tegen Dynamico behoorde Michel Verbeij (27) tot de uitblinkers bij WHC/Hercules. Zowel aanvallend als verdedigend was hij op dreef en werd terecht beschouwd als de Man of the Match. In de derby tegen Hellas hoopt de wilskrachtige opbouwspeler zijn sterke vorm opnieuw te kunnen demonstreren.

Het was aanvankelijk niet het beste seizoen voor Michel Verbeij. ,,Ik had een paar vervelende blessures en kreeg daardoor weinig speeltijd. Elke wedstrijd maximaal vijftien minuten met genoeg wedstrijden waar het veel minder liep, is niet waar je op hoopt. Maar gelukkig heb ik tegen Dynamico eindelijk weer meer minuten gekregen en ik heb dat goed kunnen waarmaken.”

Verbeij komt niet uit een specifieke handbalfamilie, al is broer Marco natuurlijk wel de fameuze keeper van Aalsmeer. ,,Marco is begonnen bij Rijnstreek en daardoor ben ik ook af en toe mee gaan doen. Ik ben toen snel ingerold in de Handbalschool in Den Haag, waar Joris Witjens trainer was. Heel toevallig dus dat ik hem zaterdag weer tegenkom als coach van Hellas. Na een paar jaar regioselectie ben ik naar Aalsmeer gegaan, waar ik zes jaar heb gespeeld, ook nog samen met Marco. Totdat ik op kamers ging wonen in Delft en bij de studentenclub Torius ben gaan handballen.”

MET VEEL PLEZIER

Door de nauwe samenwerking tussen de studentenhandballers en Hercules besloot Verbeij na twee jaar toch voor het eerste team uit te komen onder de toenmalige trainer Lyacine Kaci. Verbeij, in het dagelijks leven data analist bij Groendus waar alles wordt geregeld rond zonnepanelen en laadpalen, is inmiddels bezig aan zijn vijfde seizoen bij Hercules. En met veel plezier. Al is het door alle corona-perikelen niet bepaald een glorieus seizoen.

Verbeij: ,,Een vreemde competitie en tot nu toe niet het beste als team. Het duurde even voordat we de juiste speelstijl onder de knie hadden en de juiste afstemming in de dekking. Ook persoonlijk was het niet top door die blessures”, aldus de opbouwer die vooral opvalt door zijn sterke acties 1 op 1 en daarnaast óók oog heeft voor zijn medespelers.

,,Zelf zou ik mijn spel nog willen verbeteren door in de dekking iets sneller op mijn voeten te worden en in de aanval meer van afstand te kunnen scoren”, is Verbeij voldoende zelfkritisch.

SNELLE, FANATIEKE POT

Vooral in de jeugd heeft Michel Verbeij vaak tegen Hellas gespeeld. ,,Niet zo veel tegen het eerste team. Wij hebben met het team hun wedstrijd tegen Arnhem bekeken om hun aanval en dekking te analyseren. Hopelijk kunnen we daar zaterdag goed gebruik van maken. Ik verwacht dat de derby, die altijd heel erg leeft in Den Haag, een snelle en fanatieke pot wordt. Wij hebben de vorige wedstrijd punten laten liggen. Dat willen we dit keer graag goedmaken en daar gaan we dus vol voor.”

AD SPORT/PETER LOTMAN