‘WIJ GAAN DE SPANNING IN DE COMPETITIE TERUGBRENGEN’

WHC/Hercules is in de eredivisie bezig aan een wisselend seizoen. De ene keer wint  het team van het technisch duo Wesley Hage/Nick Masmeijer knap van een titelkandidaat, maar een volgende wedstrijd verliezen ze dan weer van een laagvlieger. Mitch Giezeman (20) is de stabiele factor in het Combinatieteam en presteert wekelijks op niveau.

De in Almere geboren Giezeman is pas sinds vorig jaar aangesloten bij WHC/Hercules. Hij heeft vanaf zijn zesde jaar in Zwitserland gewoond en gehandbald. Hij vertrok destijds naar het Alpenland, omdat zijn moeder daar een nieuwe baan kreeg. Beide ouders waren ook actief in de handbalsport en waren in het verleden lid van HVL en Wings, de clubs die met Hermes werden samengevoegd tot WHC. De combinatie met Hercules zorgde voor een volwaardig eredivisieteam.

Giezeman, die bij het Zwitserse HSG Leimental handbalde, kwam terug naar Den Haag om er International Sport Management te studeren. ,,Ik zit nu in het tweede jaar en loop stage bij de World Soccer Consult, een voetbal agency. Zij brengen professionele voetballers en clubs bij elkaar en begeleiden tevens de contractonderhandelingen. Ik ben er pas begonnen en vind de wereld van sportagencies fascinerend en zou daar graag in de toekomst willen werken.”

Het contact met WHC/Hercules was destijds snel gelegd vanwege de bekendheid van de clubs via zijn ouders. Giezeman trainde mee en dat beviel direct uitstekend. ,,Het heeft even geduurd voordat ik echt mijn plek had gevonden, maar nu voel ik mij als een vis in het water. De sfeer is prima en we gaan heel goed met elkaar om. Vooral de laatste wedstrijden lijkt alles voor mij op zijn plek te vallen door de betere chemie tussen mijn ploeggenoten en mijzelf”, aldus de robuuste sportman.

GROTE WAARDE

Giezeman is dankzij zijn stevige gestalte van grote waarde in het centrale blok van de verdediging en ook aanvallend kan hij zijn kracht goed gebruiken als cirkelloper. Hij staat zijn mannetje en is nauwelijks af te stoppen als hij eenmaal in balbezit is. Zijn ijzeren conditie en zijn onverstoorbaarheid dragen er eveneens toe bij, dat hij inmiddels een vaste basiskracht is geworden in de Haagse formatie.

Coach Hage noemt hem een voorbeeld voor de groep. ,,Mitch heeft een enorme gedrevenheid en een geweldige inzet. Hij pakt de laatste tijd ook steeds meer een leidende rol in het veld.  Zowel in de dekking als aanvallend is zijn positionering steeds beter. Dat zie je ook terug in de scores die hij neerzet.”

Voor de wisselvalligheid van zijn team heeft Giezeman wel een verklaring. ,,We missen helaas een aantal vaste spelers door blessures en werk in het buitenland. Gelukkig hebben we wél een paar heel goede A-junioren die succesvol invallen. Er is een stijgende lijn te zien, mede door de aanpak van Wesley en Nick die dit jaar met dit team aan de slag zijn gegaan. De wisselwerking tussen de groep en de trainers is uitstekend.”

SPANNING TERUGBRENGEN

Er wordt in de Haagse regio met belangstelling uitgekeken naar de confrontatie met koploper Houten aanstaande zaterdag in sporthal Boswijk. Vooral, omdat mede-titelkandidaat Quintus een punt verspeelde tegen Arnhem. Het zou de Westlanders dus goed uitkomen als streekgenoot WHC/Hercules Houten pootje kan lichten.

Giezeman lachend: ,,Het zal voor ons niet makkelijk worden om van Houten te winnen. Een sterke ploeg die niet voor niks bovenaan staat. Maar wij spelen thuis en met Vakkie C aan onze kant kunnen wij mooie dingen laten zien. Wij zijn de underdog, maar juist in die situaties zijn we super gemotiveerd om te vlammen. Wij gaan er alles aan doen om de spanning in de competitie terug te brengen…”

AD SPORT/PETER LOTMAN


Mtich Giezeman, stijlvol in actie tegen DFS Arnhem in het openingsduel van dit seizoen © Ilja Vlietstra