Luuk Obbens, trainer/coach met Mark van Vliet van het Opleidingsteam Quintus, heeft opnieuw een speler kunnen aantrekken voor zijn team. Mitchell Timmermans maakt de overstap van Hercules naar de Westlandse club.

De 21-jarige Timmermans heeft vanaf de jeugd bij het Rijswijkse Hercules gehandbald. ,, Dat waren elf mooie jaren. Daarom voelt het ook raar om weg te gaan bij Hercules”, aldus de in Ypenburg woonachtige Timmermans die na de zomer van plan is bij de Douane te gaan werken.

,,Ik ben voor het derde jaar op rij benaderd door Quintus. De afgelopen jaren was ik daar in verband met privé-omstandigheden nog niet klaar voor. Ik werd dit keer opnieuw gebeld door Luuk, omdat hij een opbouwer zocht die ook z’n mannetje kan staan in de verdediging. Ik heb een week meegetraind en dat beviel me goed. Het is een leuke groep met jonge gasten en wat ervaren spelers. Ik ken Luuk zelf niet zo goed, maar heb wel met zijn broer Imre bij Hercules gespeeld toen hij daar keeper was.”

MOOI SEIZOEN

De keuze was voor Mitchell Timmermans makkelijker, omdat hij een aantal spelers die in het verleden al overstapten goed kent. Marc de Vreede, Yannick Boers, Kevin Landsweers en onlangs nog Kai Overkleeft gingen hem voor

,,Ook ken ik veel andere spelers van school of tegen wie ik vroeger heb gespeeld. Ik vind zelf, dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging en die hoop ik te vinden bij Quintus. Ik hoop mij verdedigend en aanvallend verder te kunnen ontwikkelen. Van de trainers en de andere spelers kan ik nog veel leren. Met de groep die we nu hebben kunnen we er een mooi seizoen van maken.”

Luuk Obbens is blij met de komst van Timmermans: ,,Wij waren nog op zoek naar iemand die lang en sterk is in de dekking en aanvallend op meerdere posities kan spelen. Met Mitchell als versterking erbij hebben we die gevonden en is onze selectie rond. Hij heeft vertrouwen in onze plannen en wil leren en dat maakt het werken een stuk makkelijker.”

Quintus versterkte zich al eerder met: Troy Oranje (Hellas), Collin de Vette (Volendam), Pieter van der Velden (Tachos), Timo Blom (DIOS), Hidde van Oorschot (DWS), Kai Overkleeft (Hercules) en Jari Boer (Volendam).

AD SPORT/PETER LOTMAN


©foto: KC Koreneef