Beste leden, ouders en supporters,

Het begint weer druk te worden op de velden van Boswijk. Dat is meestal het teken dat het seizoen weer gaat beginnen. Ik heb er heel veel zin in! Jullie ook? De vooruitzichten zijn goed om er met elkaar een mooie start van te maken. We hebben tot nu toe geen beperkingen en alle commissies zijn hard bezig om alle voorbereidingen te treffen. Dat moet haast wel een mooie start van een tophandbalseizoen worden.

De herenselectie werkt zich alweer een paar weken in het zweet en veel jeugdteams beginnen dit weekend weer met de buitencompetitie. Het was ook leuk om te zien dat vorige week de eerste prijzen alweer binnengesleept zijn. We zijn goed op weg.

Ik kijk er ook erg naar uit om weer gezellig in de kantine met elkaar een drankje te drinken en de wedstrijd nog even door te nemen. Die kantine is een heel belangrijke schakel in het verenigingsleven van Hercules. Denk nog even terug aan al die mooie momenten die je daar beleefd hebt. Dat waren we bijna weer vergeten, het lijkt erop dat we dit seizoen een herkansing krijgen om het verenigingsleven weer een flinke impuls te geven. We hebben daarbij jullie hulp nodig! Want als wij daar gezellig tijd willen doorbrengen moeten er wel voldoende vrijwilligers zijn die ons daarbij helpen de kantine open te houden. Ik doe nu alvast een oproep voor nieuwe (of oude-ervaren) barbegeleiders. Deze vrijwilligers zijn essentieel voor dat fijne verenigingsleven wat we allemaal zo gemist hebben. Dus help ons hiermee! De vrijwilligerscommissie stuurt komende week een vragenlijst uit waarin jij kunt aangeven hoe je wil helpen.

Nu ik toch bezig ben met oproepen, trek dan maar je agenda vast want 8 oktober is de eerste Hercules Night. En niet zomaar één, want Quintus komt op bezoek, en we koppelen daar ook gelijk een mooi openingsfeest aan vast. Ik reken op jullie aanwezigheid! Maar ik verklap nu nog niet alles, dus later nog veel meer over deze dag.

Ik wil jullie ook nog meenemen in een iets serieuzer punt. We hebben aan het einde van het seizoen een Bijzondere Algemene Ledenvergadering gehouden met twee belangrijke onderwerpen: de contributies en de prijsstelling van de kantine. We hebben toestemming gevraagd (en gekregen) om de contributie iets te verhogen en hebben tijdens de vergadering gesproken over de manier van contributie heffen. Dit bleek een lastig onderwerp te zijn waar we meer voorbereiding in moeten stoppen en veel afstemming over moeten hebben met de leden. Dat gaan we dit jaar zeker oppakken. Ook zijn we vanwege de inflatie helaas genoodzaakt om de prijzen van de kantine te verhogen. De kantinecommissie heeft een schappelijk voorstel gemaakt en dat gaan we dit seizoen doorvoeren. Graag jullie begrip voor deze noodzakelijke maatregelen.

Oké. Genoeg serieuze zaken voor nu. Wij, als bestuur, zijn hier zeker op aanspreekbaar. Dus zoek ons vooral op als er vragen zijn. Maar nu weer terug naar waar onze club voor opgericht is: lekker en gezellig handbal te spelen. Dus laten we er een mooi seizoen van maken. En als we stap voor stap weer alle teams op de velden zien verschijnen dan merken we vanzelf weer hoe mooi dat spelletje eigenlijk is. Ik wens iedereen veel spelplezier en succes toe in dit nieuwe seizoen.

Namens het bestuur,
Martin Swikker, Dennis Doomen, Kimberly Roodenburg, Milou Brok, Fleur Gijsen, Tessa Persoon, Anna Hoogmoed, Marjet de Jager en Nicole Lugtenburg.