Wesley Hage (37) kende vorige week als nieuwe trainer/coach van de mannenploeg van WHC/Hercules een teleurstellende vuurdoop. Na de onverwacht grote thuisnederlaag tegen Arnhem volgde dit keer een succesje in de regioderby tegen EHC. Het werd 30-30, maar dat beschouwde Hage als een verloren punt.

Hage is de opvolger van het technisch duo Bart de Koning/Richard Rijkens, dat bedankt werd voor de bewezen diensten. Hage vervult de functie samen met Nick Masmeijer (31), zijn voormalige ploeggenoot bij Hercules. Hage was actief als speler bij Hermes, Hercules en WHC/Hercules. Als trainer had hij de vrouwen van Hercules onder zijn hoede.
,,Daarna ben ik vooral aan de jongenskant van Hercules bezig geweest om een goed fundament neer te leggen. De komende jaren moet daar trouwens nog meer doorgepakt worden”, aldus Hage, die veertien jaar als combinatiefunctionaris handbal werkzaam is bij de Stichting Sportclubs Werkgevers in Den Haag.

STAP NAAR SENIOREN

Naast die baan is hij werkzaam als gymdocent en verzorgt hij trainingen binnen de Handbalschool Haaglanden in combinatie met het topsport programma gekoppeld aan het Segbroek College. Dit seizoen is er dus ook nog het trainen en coachen van een eredivisieclub bijgekomen.
Hage: ,,Ik was op het punt aangekomen om naast het training geven van de jeugd mij ook te richten op een stap naar een seniorenteam. Ik had daarover her en der al gesprekken gevoerd. Totdat WHC/Hercules kwam en daar ben ik serieus over gaan nadenken. En mijn gevoel zei: waarom niet.”

AANPAK PAST BIJ MIJ
De opleider bij uitstek is positief over de mogelijkheden van het team en de club. ,,Er staat een goede basis en met wat er de komende jaren aan jeugdig talent aankomt, kan er prima doorgebouwd worden. Die aanpak past wel bij mij. De combinatie van deze sterke selectie en de potentie bij de jeugd, gaven mij het juiste gevoel om erin te stappen.”
Tegen streekgenoot EHC verliep nog niet alles op rolletjes. De ontevreden Hage: ,,We hebben een voorsprong van zes doelpunten weggegeven. Eén minuut voor tijd staat we er ook nog twee voor en dat hadden we moeten uitspelen. We hebben onszelf tekort gedaan.”
Lars Vogelaar was met acht doelpunten de beste schutter.

AD SPORT/PETER LOTMAN