TIEN DOELPUNTEN NIET VOLDOENDE VOOR VERLIEZEND WHC/HERCULES

Hij scoorde afgelopen zaterdag tien keer in het eredivisieduel met Houten. De productie van Tim Frenk voor zijn club B&B Healthcare WHC/Hercules mocht echter niet baten. Het combinatieteam verloor, maar de hoekspeler hield persoonlijk toch een lekker gevoel over aan de partij.

Een verklaring voor die scoringsdrift heeft de 25-jarige strafworpspecialist eigenlijk niet. Hij schoot vijf keer raak uit een zevenmeter en net zo vaak uit de hoek en de break.

,,Ik weet niet waarom het zaterdag zó goed ging. Ik had juist een wat mindere voorbereiding dan normaal. Het was wél zo, dat ik heel erg de wil had om te winnen. Ik was extra goed gemotiveerd. Sinds we weer zijn begonnen, heb ik eigenlijk niet speciaal geoefend op strafworpen. Toch vlogen ze er lekker in.”

De trainingsarbeid van de laatste tijd hebben ongetwijfeld een rol gespeeld bij de prestatie van de Hagenaar.

,,Sinds we weer mogen trainen ben ik bij bijna elke training geweest. Ik train zo veel mogelijk en heb in al die tijd maar twee trainingen gemist, omdat ik er een weekje tussenuit was. Toen we moesten stoppen met trainen, ben ik fit gebleven door driemaal per week naar de sportschool te gaan. Toen dat ook niet meer mocht, ben ik fit gebleven door circuittraining met een personal trainer in een parkeergarage. Uiteindelijk mocht dat ook niet meer en ben ik gaan hardlopen en improviseren met gewichten in een garage.”

Tim Frenk studeert voor Maritiem Officier. ,,Dat doe ik meestal vanuit huis, maar soms moet ik ook naar Amsterdam voor de brugsimulator of naar IJmuiden voor de machinekamersimulator. Een bijzondere studie waarover ik heel enthousiast ben.”

AANVOERDER

De aanpak bij WHC/Hercules door het technisch duo Bart de Koning/Richard Rijkens bevalt Frenk heel goed.

,,Er is een duidelijke visie waarmee alle spelers wel tevreden zijn. Er wordt onwijs hard getraind en iedereen gaat tot het einde van zijn kunnen. Verder merk je ook aan de groep, dat iedereen het leuk vindt om weer samen op het veld te staan. Ik heb een goed contact met Bart en Richard. Na het vertrek van Luca Baak hebben ze mij benaderd om aanvoerder te worden. Zij vinden, dat ik hun visie goed kan vertalen naar de groep en de mening van het team prima kan overbrengen naar de coaches. Zo’n functie geeft mij extra vertrouwen.”

Ook bij het Combinatieteam zijn ze blij met de alternatieve competitie.

Frenk: ,,Een prima idee. Deze competitie zorgt ervoor, dat er weer hard getraind wordt door de topsportverenigingen in Nederland. Hierdoor hoeven de sporters niet helemaal vanaf niks te beginnen als in de zomer de eredivisie weer van start gaat. Het zorgt er ook voor, dat de eerste wedstrijden aantrekkelijk zijn om naar te kijken, omdat de teams wedstrijdritme hebben en op het juiste niveau zitten. Deze alternatieve competitie gebruiken we vooral om zaken uit te proberen en ons voor te bereiden op die competitie van komend seizoen.”

TE VEEL RISICO’S

WHC/Hercules mist op dit moment nogal wat vaste basisspelers.

Frenk: ,,Vooral de spelers die voor ons team van waarde kunnen zijn vanwege hun ervaring ontbreken nu jammer genoeg. Deze spelers sluiten momenteel niet aan vanwege hun leven buiten het handbal. Er zijn nog te veel risico’s vanwege corona. Als het allemaal weer wat veiliger is, hoop ik dat ze er weer bij komen. Zij kunnen als routiniers de jongere gasten veel leren. We missen ook nog wat jongere spelers vanwege blessures. Dat is extra jammer, omdat zij onderdeel vormen van het team waaraan we bouwen voor volgend seizoen. Het is wél een goed teken, dat die jonge talenten hun rol graag willen oppakken en ook laten zien dat ze mee kunnen op dit niveau.”

 AD SPORT/PETER LOTMAN


Tim Frenk ‘zweeft’ tegen rivaal Hellas in 2019 (foto: ©Ilja Vlietstra, IMV-fotografie)