VERLIES ÉN WINST VOOR QUINTUS; HELLAS STELT NA RUST ORDE OP ZAKEN

TALENTENTEAM QUINTUS WINT EERSTE WEDSTRIJD OM LANDSTITEL VAN TACHOS

HOOFDMACHT QUINTUS VERLIEST, JUNIOREN ZETTEN EERSTE STAP

Quintus en Tachos vochten een dubbele strijd uit. De hoofdmacht reisde naar Waalwijk en verloor krap met 32-30 van de thuisclub. In Kwintsheul streden de A1-junioren van beide clubs in de eerste wedstrijd om de landstitel. Het thuisteam van trainer/coach Rick van Ravesteijn won nipt met 25-24. Quinn Roffel zorgde met nog twintig seconden op de klok voor de winnende treffer. Zaterdag in Waalwijk moet Quintus die krappe marge verdedigen om zich landskampioen bij de talenten te mogen noemen.

Van Ravesteijn kon terugkijken op een prima partij van zijn discipelen. De dekking stond als een huis met Sergio Vasseur als defensieve uitblinker. Quinn Roffel op de cirkel en keeper Jop van der Knaap behoorden tot de uitblinkers. Roffel schoot 5x raak en ook Sam Koppenol was 5x succesvol. Sven Teekens scoorde 4x.

De voormalig eerste teamspeler Van Ravesteijn is vol vertrouwen over de terugwedstrijd: ,,Een klein voordeel is óók een voordeel. En Tachos moet eerst nog maar eens van ons zien te winnen”, aldus de optimistische coach.

In de eredivisie speelde vrijwel gelijktijdig het eerste team in Waalwijk en verloor na een prima partij handbal met 32-30. Bij de rust beschikten de Westlanders na 5-5 en 8-9 nog over een 12-13 voorsprong. Coach Neso Saponjic daarover: ,,Een goede eerste helft en dat beloofde wat voor het tweede half uur. Direct na de rust kenden we een korte terugval en kwamen we op een 21-18 achterstand. Dat was jammer en onnodig, want winst had er zeker ingezeten. Ik wilde geen spelers weghalen bij het tweede, omdat die strijden tegen degradatie en ook niet bij de A1 vanwege die kampioenswedstrijd. Maar daardoor waren de wisselmogelijkheden beperkt. ”

Quintus kon, in tegenstelling tot vorige week tegen BFC,  weer beschikken over linkshander Marnix Roos en spelbepaler Timo Blom en dat scheelde direct aanzienlijk. Ook Troy Oranje speelde een uitstekende wedstrijd en was met 9 doelpunten goed op schot.

Doelpunten Quintus: Troy Oranje (9), Timo Blom (7), Marnix Roos (6), René de Bakker (4) en Ali Ahmedov (4).

HELLAS NAAR RUIME OVERWINNING

Hellas begon niet scherp aan het duel met Watersley R+D Handbal en kwam binnen vier minuten op een 1-4 achterstand. Bij 5-8 ging het wat beter draaien bij de thuisclub en met collectief handbal werd het via 13-13 bij de rust 17-14. Hellas kreeg de Limburgse schutters beter onder controle en ook aanvallend leverde de tactiek van coach Richard Rijkens rendement op. De uiteindelijk ruime 38-26 overwinning kwam daarna dan ook geen moment meer in gevaar.

In de tweede helft kregen de talentvolle jeugdspelers de nodige speeltijd. Vooral Nick Lichtenhahn kon rekenen op complimenten vanwege zijn schotkeuzes, passes en het vrijspelen van zijn ploeggenoten.

Opnieuw speelde ook Thomas Beltman een uitstekende wedstrijd, zowel aanvallend als verdedigend. Hij kon na 9 doelpunten in 35 minuten graag plaatsmaken voor Bryan van der Zwan uit de B-jeugd.

Verder was coach Rijkens lovend over Luke Naylor, die als opbouwer en snelle hoekspeler 6x scoorde. Michael Pronk en Vito Kloots waren met 5 treffers ook productief.

OVERIGE CLUBS

EHC, dat al was gedegradeerd uit de eredivisie, had ook bij het Opleidingsteam van Bevo weinig in te brengen. Het team van interim-trainer Xaveer Obbens, die er na dit seizoen mee stopt, kreeg met 43-27 klop. Volgende seizoen is het in de eerste divisie opnieuw beginnen met een andere trainer en een gewijzigde ploeg.

De vrouwen van Quintus 3 verloren de laatste wedstrijd met 25-26 van Venlo 2, maar het team van coach Marcello Radder werd toch kampioen. Het team met de voormalige vedetten  uit het eerste kan niet promoveren, omdat het tweede team van Quintus al in de eerste divisie speelt.

Concurrent Westlandia uit Naaldwijk, dat als tweede eindigde, komt derhalve volgend seizoen uit in de eerste divisie. Een knappe prestatie van trainer/coach René Zwinkels en zijn vrouwen. Zwinkels heeft de club laten weten ook volgend seizoen bij Westlandia te blijven.

De mannen van Hercules 3, óók een team van voormalige spelers uit de hoofdmacht, pakten de titel in de Hoofdklasse door met 33-18 van Twist te winnen. De Hagenaars moesten met acht doelpunten verschil winnen om concurrent Saturnus, dat op de tweede plaats stond, op doelsaldo voor te blijven. Dat lukte dus ruimschoots met Nick Masmeijer (8 doelpunten), Robbert Houdijk (7) en Robin Brant (6) als belangrijke doelpuntenmakers. Doelman Roy Houdijk had met 22 reddingen een groot aandeel in de overwinning en het kampioenschap.