WHC/Hercules liet het in Arnhem afweten en verloor met 31-27 van de thuisclub. De Hagenaars speelden matig en werden extra geraakt door het snelle uitvallen van Tom Scheepmaker en Michel Verbeij voor de rust en Ziggy Eijsenring na het wisselen.

Verdedigend ging het nog behoorlijk onder aanvoering van de herstelde Daan de Koning. Aanvallend was het te slordig met veel balverlies en te veel gemiste kansen.

Coach Bart de Koning: ,,We pakten de wedstrijd niet beet. Hebben de afspraken niet uitgevoerd. Het is te slap en te gelaten om de punten te pakken. Er moet in het nieuwe jaar een schep bovenop, want anders moeten we zelfs angstig naar beneden kijken. Nu twee weken rust en dan vol gas en de controle pakken. Ze moeten laten zien wat ze kunnen. Er is genoeg kwaliteit, maar het komt niet vanzelf.”

Doelpunten: Michel Verbeij (5), Sander Lassooij (4), Luca Baak (4), Kjeld Meijnen (4), Koen Houdijk (4), Thimo Bakker (3), Mitch Giezeman (2) en Ziggy Eijsenring.


COMPLETE OFF-DAY QUINTUS

De mannen van Quintus moesten in de BENE-League een flinke domper incasseren tegen het eveneens laag geklasseerde Hasselt. Na een moeizame partij verloor het team van het technisch duo Geert Hinskens/Jack van Lier met 20-28.

Van Lier over zijn ploeg: ,,De dekking was de eerste helft niet slecht, maar we verzuimden te scoren. Het leek wel of de spelers onder een bepaalde, zelfopgelegde druk bezweken. Niemand haalde zijn normale niveau. Zelfs de betere spelers haalden net aan een voldoende. Alleen keeper Paul Vis had een serie mooie reddingen, een penalty en rebound bijvoorbeeld.”

En collega Hinskens vulde aan: ,,Complete off-day. Ik denk de slechtste wedstrijd van het seizoen. Geen overtuiging, geen lef, heel vlak allemaal. Verdedigend ging nog wel, maar aanvallend heel erg matig.”

Ook opbouwer Marc de Vreede vond het een verschrikkelijke tegenvaller: ,,We hadden hier zo veel meer van verwacht. Zeker met het spel, dat we de laatste weken hadden laten zien. Ik had echt het idee, dat we konden winnen of het in elk geval spannend konden houden. Nu liepen we al binnen tien minuten achter de feiten aan. Het samenspel was onvoldoende en het plan hebben we niet goed uitgevoerd. Nu met z’n allen weer opladen voor de volgende seizoenshelft. Dit duurde net even te lang voor ons.”


WÉÉR THUISWINST EHC

EHC uit Leidschendam-Voorburg boekte voor de twee keer op een rij in een thuiswedstrijd een overwinning. Het team van het duo André van den Bosch/Hedi Boumnijel won met 37-31 van het Opleidingsteam Bevo. Pim Hessing was de grote man. Hij scoorde elf doelpunten uit twaalf pogingen en vanuit elke positie was hij trefzeker.

Ook het goede keeperswerk van Timo Geers hield EHC op de been. De sterke goalie kwam tot een stoppercentage van 44 procent. In het begin van de wedstrijd moest de thuisclub nog even wennen aan het snelle spel van Bevo. De hele ploeg toonde echter veel strijdlust en dat resulteerde vooral in de eerste acht minuten van de tweede helft in een voorsprong van tien doelpunten. Die marge gaf de geconcentreerd spelende formatie niet meer weg. Een prima prestatie met een goed samenwerkende dekking. De laatste tien minuten verslapte EHC enigszins, waardoor de Limburgers dichterbij konden kruipen. De verdiende overwinning kwam echter niet meer in gevaar.

AD SPORT/PETER LOTMAN