SUCCESVOL WEEKEINDE VOOR DE REGIOPLOEGEN

VEEL SPELPLEZIER BIJ WHC/HERCULES

De mannen van WHC/Hercules kenden een fijne handbalavond. In Oss klopten zij thuisclub Dynamico met 20-37. Koen Houdijk was met 14 doelpunten geweldig op schot. ,,Ja, lekker gespeeld, echt als team en met veel plezier in ons spel. Was een leuke pot”, aldus de topschutter.

Coach Richard Rijkens was buitengewoon tevreden over het resultaat en vooral ook over het vertoonde spel. ,,De eerste helft was er één om trots op te zijn”, glunderde hij. ,,Vanuit de afspraken in de dekking de snelle omschakeling en veel druk vanuit de eerste en tweede fase.”

Door de afwezigheid van de hoekspelers werden Kjeld Meijnen en Michel van Beijnum op de hoeken geposteerd en zij vervulden de posities in de rechter- en linkerhoek prima. Meijnen was vanuit de rechterhoek erg effectief en ook verdedigend blonk hij uit.

Van Beijnum blesseerde zich aan zijn knie bij een actie vanuit de linkerhoek. Rijkens daarover: ,,Hopelijk valt het mee, maar voor Michel voelde het niet goed. Hij heeft het al een keer eerder meegemaakt en het voelde nu vergelijkbaar.”

De tempoversnellingen en de enorme beweeglijkheid van Koen Houdijk, Ziggy Eijsenring, Lars Vogelaar en Luca Baak zorgden er voor de rust al voor dat Dynamico bij 9-21 gebroken was. De tweede helft was in periodes vergelijkbaar met het eerste half uur. ,,Alleen waren wij toen te slordig en te gemakzuchtig in de afronding”, aldus coach Rijkens.

Ook verdedigingsspecialist Daan de Koning had genoten van de partij. ,,Onze trainer begon in de kleedkamer met de opmerking, dat we vooral veel plezier moesten hebben met elkaar. Die boodschap hebben we als ploeg goed opgepakt. Het was een lekkere wedstrijd met veel energie, die we vanaf het begin hebben gedomineerd.”

Stefan Stapper keepte een degelijke wedstrijd en stopte een strafworp en óók de daaropvolgende rebound. De andere doelman, Ole van Grieken, ontbrak wegens ziekte, evenals hoekspeler Thimo Bakker. De meeste doelpunten kwamen van uitblinker Koen Houdijk (14), Mitch Giezeman (7), Kjeld Meijnen (5) en Lars Vogelaar (4).

,,We hebben de nare smaak van de verliespartij van vorige week tegen Havas weggespoeld, maar zaterdag in de derby tegen Hellas zal het nóg beter moeten. Maar dat gaat ook gebeuren, want we zijn daarvoor extra gemotiveerd”, blikten de spelers en de staf alvast vooruit op de beladen derby van zaterdag.

De mannen van Quintus wonnen in de BENE-League op zondag de uitwedstrijd bij Atomix met 29-32. Het was een super spannend duel waarbij de beslissing pas in de laatste minuten tot stand kwam. De Westlanders droegen met deze overwinning de rode lantaarn over aan de Belgische opponent en de vreugde daarover was groot bij Quintus.

De hele wedstrijd was het stuivertje wisselen en ook bij de rust bedroeg het verschil slechts één doelpunt in het voordeel van Quintus: 16-17. Ook in het tweede bedrijf bleef het spannend tot het einde. Bij 26-26, met nog tien minuten op de klok, schoot een van de uitblinkers, Marc de Vreede, zijn team naar 26-27. Vervolgens zorgde keeper Evan de Lange, die opnieuw een voortreffelijke wedstrijd keepte, 26-28 binnen in het lege, vijandelijke doel.

Maar de thuisclub gaf niet op en het werd 28-28 en 29-29 met nog minder dan drie minuten te gaan. Wéér Marc de Vreede, Ard Vollebregt en Karim Tamim zorgden in de slotfase voor de zwaar bevochten overwinning. Vooral de laatste treffer was een juweeltje met het aanspelen naar Tamim. Naast Marc de Vreede waren ook de jeugdige keeper Evan de Lange (die drie kwart wedstrijd tussen de palen stond), Karim Tamim, Jordan Beukman en Yannick Boers in vorm.

Uitblinker Marc de Vreede opgetogen: ,,Dit is echt lekker voor het gevoel. We hielden nu goed ons koppetje erbij, waardoor het lukte de wedstrijd over de streep te trekken. We speelden geduldig door onze kansen af te wachten. Zelf ook lekker gespeeld met het uitzetten van de lijnen.”

En mede-uitblinker Karim Tamim: ,,Als team uitstekend gevochten. Aanval prima, maar de dekking kon nog wel beter. Maar mooi van die laatste plaats af.”

Doelpunten Quintus: Marc de Vreede (7), Jordan Beukman (6), Yannick Boers (5), Rick van Ravesteijn (3), Ard Vollebregt (3), Karim Tamim (3), Hidde van Oorschot (2), Max van Zijderveld (2) en Evan de Lange.

EERSTE OVERWINNING EHC

Voor EHC uit Leidschendam-Voorburg was het een glorieuze zaterdagavond. Het team van het technisch duo André van den Bosch/Hedi Boumnijel boekte met 28-19 op V&L de eerste overwinning in de eredivisie en is daarmee van die hatelijke nul af.

De thuisploeg werkte als een sterk collectief en dat leverde zijn rendement op. De dekking stond als een huis, waardoor er veel vijandelijke schoten geblokt konden worden. Ook waren de verdedigers attent op de aanspeelballen naar de cirkel, waardoor veel onderschept kon worden. Gedurende de volle zestig minuten werd er geconcentreerd gehandbald met de duidelijke overwinning als gevolg.

Bij de rust beschikte EHC over een nog krappe 12-10 voorsprong. In de eerste vijftien minuten van de tweede helft werd de Limburgse opponent overlopen. V&L slaagde er een kwartierlang niet in te scoren, waardoor EHC de definitieve nekslag kon geven. In de laatste tien minuten kregen de jeugdige spelers de kans om aan het niveau te ruiken, waardoor V&L nog vier doelpunten kon inlopen.

Voor routinier Bart Vinkesteijn was het de eerste wedstrijd waarin hij, na een opbouw in de afgelopen weken, weer veel minuten kon maken in zowel de aanval als de dekking. Echte uitblinkers kende EHC niet, omdat het als hecht team opereerde. Jobbe Heidt speelde in de rechterhoek met veel lef en scoorde een serie fraaie doelpunten.