QUINTUS ÉÉN HELFT GELIJKWAARDIG; EHC TEVREDEN MET NEDERLAAG; HELLAS NEEMT BAALDAG.

 

WHC/HERCULES

Het Haagse Combinatieteam had in Geleen, zoals min of meer verwacht, veel moeite met V&L. Na een spannende slotfase werd het 20-21 voor de Hagenaars. Het team van de Limburgse trainer/coach Martin Vlijm speelde opnieuw een goede wedstrijd net als eerder tegen Hellas.

Coach Bart de Koning van WHC/Hercules: ,,Het was een heel lastige pot. Ik vond V&L prima handballen. Wij stonden tot een kwartier voor tijd nog vier doelpunten achter. Daarna konden wij toch de regie pakken en langzaam inlopen. In de laatste fase trokken wij de partij alsnog  naar ons toe. Maar het was op het kantje af. Al met al wel lekker om de wedstrijd zo te winnen met een lange terugreis voor de boeg.”

Bij de Hagenaars was Mitch Giezeman uitblinker met een sterk optreden aan de cirkel. In verband met afwezigheid wegens ziekte van Stefan Stapper keepte Ole van Grieken de hele wedstrijd. Hij deed dat voortreffelijk, stopte veel extra ballen en werd verkozen tot Man-van-de-Wedstrijd met een hoog stoppercentage. Koen Houdijk blonk vooral de tweede helft uit.


QUINTUS VROUWEN

In de eerste helft van het Europa Cupduel van Quintus in Malaga zag het er totaal niet naar uit, dat het team van coach Fred Michielsen een grote nederlaag zou moeten incasseren. Bij de rust was het 11-10 voor de Spaanse ploeg, maar in het verloop van het tweede half uur ging het via 15-14 plotseling helemaal mis bij de Westlandse ploeg. Malaga scoorde achter elkaar en stopte pas bij de 37-23 eindstand.

Coach Michielsen over die desastreuze periode: ,,We hebben een redelijke eerste helft gespeeld waarin we onze kansen onvoldoende hebben verzilverd. Na de rust hebben we de wedstrijd weggegeven. Veel technische fouten, verkeerde beslissingen en te gehaast afronden. Daarnaast verloren we ook het vertrouwen in de dekking en gingen te veel als eilandjes fungeren. In aanvallend opzicht was de dynamiek van Malaga niet meer tegen te houden. Zij beschikken over veel individuele kwaliteit en waren veel efficiënter. Maar zij hebben dan ook veel meer ervaring in de Europa Cup.”

Bij 14-11 leek Quintus weer aan te haken met prima doelpunten van Anouk Zwinkels, Fem Boeters en Lois Strik tot 15-14. Maar daarna denderde Malaga door naar 19-14. Coach Michielsen nam een time-out, maar het tij was niet meer te keren. Niets lukte meer en binnen tien minuten was het al 30-15 door razendsnelle tegenaanvallen van de Spaanse opponent.

In de laatste periode konden Fem Boeters, Mirthe de Jong, Celine Michielsen, Judith van der Helm en Angelique van Duijvenbode nog wel scoren, maar toen was het kwaad al geschied. En daarmee was de return op zondag helaas meteen gedegradeerd tot een formaliteit.


QUINTUS MANNEN

De mannen van Quintus speelden opnieuw vijftig minuten een behoorlijke wedstrijd tegen koploper Kembit/Lions. Zoals zo vaak dit seizoen bleek ook de laatste periode het struikelblok voor de Westlanders. De thuisclub zette even flink aan en won zodoende alsnog afgetekend met 32-23. Bij de 15-13 ruststand en daarna bij 24-20 was de stand nog alleszins dragelijk. Daarna liep Lions snel weg naar 29-22.

Coach Geert Hinskens was niettemin tevreden over de verrichtingen van zijn discipelen. ,,Vanuit een sterke dekking hebben we Lions lang bij kunnen houden. Jammer genoeg werd het de laatste tien minuten aanvallend te rommelig met veel technische fouten. Daardoor kon Lions verder uitlopen. Maar al met al een prima teamprestatie tegen een sterke tegenstander.”

Doelman Paul Vis speelde een uitstekende wedstrijd, zeker in de fase dat ook de verdediging optimaal opereerde. Cas van der Harst stopte in de slotfase nog een strafworp. Ook Rick van Ravesteijn kon rekenen op een ruime voldoende. Hij scoorde 7x en werd verkozen tot Man-of-the-Match bij Quintus. Marc de Vreede was met zeven doelpunten, waaronder opnieuw met trefzekere strafworpen, eveneens goed in vorm.

A-junior Olav Scholtes kreeg aan het einde van de partij nog even wat speeltijd. De jeugdige keeper Evan de Lange bleef dit keer op de bank. Wegens afwezigheid van co-trainer Jack van Lier was de ex-handballer van Kadetten Schaffhaussen, Ruben Schelbert, dit keer de assistent van Geert Hinskens.


EHC

De mannen van EHC Leidschendam-Voorburg verloren met 27-32 van het Opleidingsteam van Aalsmeer. Ze kenden een sterke start waarin de partij redelijk gelijk op ging. Vooral door een serie prima reddingen van keeper Rolf Wubben, die na zijn verblijf in het buitenland weer tussen de palen stond, bleef EHC in het spoor. In aanvallend opzicht maakte vooral Zijad Dzidic indruk met fraaie doelpunten vanuit de tweede lijn.

De verdediging zat goed op slot bij de thuisclub, al had EHC de hele wedstrijd weinig grip op de snelle tegenaanval van Aalsmeer. Toch bood de 15-16 achterstand bij de rust nog voldoende perspectief. In de veertigste minuut brak Aalsmeer toch door en slaagde erin de marge uit te breiden naar drie doelpunten verschil en vervolgens zelfs naar acht.

EHC haakte nog één keer aan, gaf vol gas en kwam terug tot op vijf treffers, maar verder liet het sterke Aalsmeer het niet komen. EHC keek terug op het duel met een tevreden gevoel, omdat er ondanks de nederlaag een goed resultaat was neergezet. ,,Zo spelen tegen de nummer 2 van de eredivisie biedt veel perspectief voor het nog lang durende seizoen”, luidde de tevreden reactie.


HELLAS

Hellas speelde een vervelende wedstrijd tegen het reserveteam van Bevo en verloor met 30-20. In de eerste helft ging het nog wel, maar daarna lukte weinig meer. Het afronden was matig, veel afspeelfouten, slordig balverlies. Daar kwam bij, dat de Limburgse schutters wél effectief omgingen met de kansen die ze van de weifelend ingrijpende Hellasverdediging kregen. Niemand van de Hagenaars haalde zijn normale vorm of kon het team over het dode punt trekken.

Na de rust werd het nóg erger voor de Hellenen toen achter elkaar twee spelers naar de strafbank moesten en vervolgens óók nog Loek van Bergen en Henegouwen en Thierry van Zundert een rode kaart kregen van de arbiters Radsma/Vriend. Met drie spelers binnen de lijnen was er voor de Hagenaars geen beginnen aan. Het duel werd steeds onvriendelijker en Hellas bleef grossieren in het missen van kansen en Bevo scoorde er lustig op los. Het eindsignaal kwam voor iedereen als een verlossing op deze, zonder publiek ook nog sfeerloze,  zondagmiddag.


AD SPORT/PETER LOTMAN