WHC/HERCULES

Trainer/Coach Bart de Koning van WHC/Hercules wilde na afloop niet veel tijd vuil maken aan het duel met Havas Almere. Zijn team verloor onverwacht en onnodig met 19-23 en dat was een enorme tegenvaller. ,,Geen beste wedstrijd van onze kant. Te laag tempo en te weinig beleving. Dan krijgen we het tegen elke ploeg moeilijk. Dus ook tegen Havas, dat alles wat zij goed konden doen ook goed deden tegen ons. Terechte overwinning voor de tegenstander”, aldus de teleurgestelde De Koning.

Ook de spelers staken de hand in eigen boezem. ,,Het was een totale offday, we waren ongeïnspireerd, een collectief falen, viel er na afloop te beluisteren. De enige lichtpuntjes waren doelman Stefan Stapper en Jari van de Moosdijk. Verdedigend werd er te vaak te weifelend ingegrepen en meestal veel te laat. Aanvallend was het te gehaast en daardoor te slordig.

Havas kwam al snel op 1-4 en behield vrijwel de hele wedstrijd deze voorsprong. Bij de rust was het 9-13 en dat toonde al de zwakke schotkracht van de Hagenaars aan. Tien minuten voor het einde zette het Combinatieteam even aan en werd het verschil teruggebracht naar twee doelpunten. De ervaren Almeerse formatie, met de geroutineerde en slimme Theo van den Berg nog steeds als aanjager, had in het verdere verloop nauwelijks moeite om de voorsprong vast te houden.

De meeste spelers bleven ver onder hun normale niveau en dat liet coach Richard Rijkens vanaf de bank duidelijk horen. ,,We zullen ons snel moeten herpakken met de komende wedstrijden voor de boeg. Zeker met de derby tegen Hellas over twee weken op het programma”, realiseerde men zich bij WHC/Hercules terdege.


ACCEPTABEL RESULTAAT QUINTUS

Quintus verloor met 29-34 van landskampioen Aalsmeer en dat was op zich een alleszins redelijk resultaat. Vooral de openingsfase van de Westlanders was te slap en dat resulteerde in een snelle 1-7 achterstand. Er was te weinig druk naar het doel, er waren te veel technische fouten waardoor Aalsmeer via een serie breaks makkelijk kon scoren. Na een aantal omzettingen van het technisch duo Jack van Lier/Geert Hinskens ging het beter en kon de thuisclub voor de rust nog wat van de achterstand goedmaken.

Na het wisselen liet Quintus bij vlagen goed spel zien. Het harde werken in de verdediging leverde rendement op. Bovendien hielp het mee, dat Aalsmeer-coach Bert Bouwer flink doorwisselde binnen zijn team. Daardoor kreeg Quintus meer grip op het spel en kon zodoende een aantal malen goed omschakelen. De Westlanders misten echter te veel kansen om het gat nog kleiner te maken.

De coaches waren vooral tevreden over Hidde van Oorschot, die net als vorige week een prima partij speelde. De linkshander scoorde zesmaal. Ook Max van Zijderveld kon rekenen op een ruime voldoende. Hij speelde met flair en liet vooral ook in de dekking zijn waarde zien. Verder had hij een aantal goede omschakelingen naar de breaks. Doelman Paul Vis verrichtte een serie prima reddingen. Ard Vollebregt werd geroemd om zijn werklust in de verdediging en hij kreeg dit keer ook meer speeltijd in de aanval. Hij kwam tot vier doelpunten, evenals Yannick Boers. Karim Tamim speelde eveneens een goede partij. Hij kon veertig minuten worden ingezet en komt daarmee geleidelijk aan terug op zijn oude niveau.


ZAKELIJKE OVERWINNING HELLAS

HELLAS

De mannen van Hellas boekten in Rotterdam een zakelijke 21-27 overwinning op Handbal Feyenoord. Coach Maarten Roestenburg had met zijn team op meer weerstand gerekend. ,,Wij waren duidelijk sterker in de dekking en konden hun aanvalsspel goed lezen. 21 doelpunten tegen is prima, maar wij hadden er zelf wel 35 moeten maken. De tweede helft waren we te slordig. Misschien een concentratieprobleem. Daar gaan we nog verder aan werken”, aldus Roestenburg die verder tevreden was over de verrichtingen van zijn adepten.

Doelpunten: Pim van Starrenburg (6), Twan Klompé (5), Wessel Coster (5), Antón Rodriguéz (4), Loek van Bergen en Henegouwen (3), Michael Pronk, Thierry van Zundert, Thomas Beltman en Kevin Hendriks


STIJGENDE LIJN EHC

EHC

Het lukte EHC uit Leidschendam-Voorburg opnieuw niet om te winnen, maar het team van coach André van den Bosch toont de laatste weken wel degelijk progressie. Ditmaal was GHV uit Goirle met 32-34 net iets sterker, maar EHC speelde niettemin een goede wedstrijd.

Er werd gestreden tot het einde, maar de thuisclub was in de laatste fase niet gelukkig in de afronding. De inzet werd uiteindelijk niet beloond ondanks de goede start, waarin EHC een voorsprong nam. In de laatste vijf minuten voor de rust werd die marge toch weer weggegeven: 16-18.

Na het wisselen begon GHV sterk en bepaalde de stand na zes minuten op 17-23. EHC, met Tim Lammers na zijn blessure weer binnen de lijnen, knokte zich echter terug naar 31-33. De ploeg, met Pim Hessing als uitblinker, bleef strijden, maar uiteindelijk was de tijd tekort om er nog een beter resultaat uit te slepen: 32-34.