MAAR HIJ BLIJFT BIJ WHC/HERCULES

Jonah Baak van WHC/Hercules ontbrak afgelopen zondag in het duel met het Opleidingsteam Volendam. De 19-jarige cirkelloper kampt met een knieblessure.

,,Mijn knie is overbelast, dus ik moet een paar weken rust houden. Het is niet heel ernstig, maar ik mag niets forceren. Zaterdag tegen Houten ben ik er helaas ook nog niet bij.”

De talentrijke cirkelspeler heeft inmiddels besloten definitief bij WHC/Hercules te blijven. Hij stond op het lijstje van andere clubs en vooral Quintus was, net als vorig jaar, sterk geïnteresseerd in hem. Baak heeft een aantal keren meegetraind bij de Heulse club en dat beviel hem goed. Toch blijft hij zijn huidige club trouw.

Baak over zijn beslissing: ,,De doorslaggevende factor zijn de uitslagen van de wedstrijden van Quintus in de HandbalNL League. Elke wedstrijd dik verliezen, is niet iets waar ik in deze fase van mijn ontwikkeling naar uitkijk. Bovendien kan ik bij WHC/Hercules nog veel leren en al mijn vrienden zitten daar. Het is een team met toekomst in de Haagse regio.”

Coach Jack van Lier van Quintus: ,,Jammer, want we hadden hem er graag bij gehad. Een speler met veel mogelijkheden. Wij blijven verder zoeken naar versterkingen. Die hebben we wel nodig als we naar de BENE-League gaan.”

AD SPORT/PETER LOTMAN


Jonah Baak tegen Hellas in 2019 (foto: IMV-fotografie)