Het programma voor a.s. weekend staat nu op de site. De midweekse teams komen dit keer niet in actie maar er staat wel een naar voren geschoven duel bij de jeugd op het programma. Onze E3 neemt het vrijdagavond op tegen Velo E5. Aanvang aan de Laan van Kans 13 is 18.30 uur.

Dames 1 en Heren 1

De dames van Richard Rijkens en Bart de Koning hebben de eerste overwinning binnen. In een ‘heroïsch gevecht’ bewaarde Hercules het beste voor de slotfase waarin het stapje voor stapje de opgelopen achterstand omkeerde in een knappe voorsprong om die vervolgens niet meer uit handen te geven. Een kleine smet op de zege: de blessures van Eline en Fabiënne die na een eerste voorzichtige diagnose zeker enkele weken niet inzetbaar zullen zijn. Zij zullen a.s. zondag zeker gemist worden als hun teammaatjes het in Emmen op moeten nemen tegen E&O dat na 5 duels een punt meer heeft dan onze favorieten. Wij hebben er alle vertrouwen in dat de technische staf een ‘winning’ speelplan uit de hoge hoed weet te toveren dat er voor zorgt dat de punten mee terugreizen naar Den Haag.

De mannen van Zsigmond Makay en Mark Baptist hebben de 3e overwinning in the pocket. De start tegen medepromovendus Havas was wat stroef en gehaast maar na een minuutje of twintig en een time out van Zsigmond nam de ploeg snel afstand van de bezoekers uit Almere. De 2e helft werd er qua spel niet beter op maar de doelpuntenmachine bleef redelijk gestaag werken waardoor de volle buit nimmer in gevaar kwam. Ook de heren kwamen niet zonder kleerscheuren uit deze match want ‘flash’ Roelie moest het duel al na 30 minuten verlaten met een opspelende schouderblessure. A.s. zaterdag speelt het combinatieteam opnieuw ’thuis’ maar dit keer komt de actie vanuit Sporthal Boswijk. Opponent Aalsmeer 2 won o.a. in de openingsronde van Hellas en afgelopen zaterdag hield het de punten in eigen huis tegen Olympia’89. De bezoekers spelen met minimaal één oudgediende van Hercules, Kevin Hooijman en dat is een man om zeker in de gaten te houden want zijn linkerarm schiet met scherp en power. Wij rekenen op een spetterende pot aan de Laan van Kans.

Veel succes en plezier allemaal! 

Voor uitslagen, standen of het (volledige) programma over een langere termijn (evt. per team), kun je naar de plugin van de bond. Deze is in het menu opgenomen onder menuoptie ‘Nieuws/Uitslagen‘ of check de HandbalNL app.