Het programma voor a.s. weekend staat nu op de site. Midweeks handbal bestaat dit keer uit 2 veldduels en maar liefst 3 bekerduels in de 2e voorronde van de Nationale Beker. In verband met de herfstvakantie is er komend weekend slechts een klein programma met in de zaal onze 2 vlaggenschepen en de hoogste A-jeugd zaterdagavond in actie en op zondag de 2 laatste veldpartijen van het najaar. Morgenavond gaat onze D2 op bezoek bij ODIS, aanvang in De Lier is 18.00 uur. DMW2 moet naar Voorhout voor de ontmoeting met Foreholte. Hier is de aanvang 20.00 uur. Het 1e combiteam moet morgenavond naar Schiedam voor het duel in de 2e voorronde van de beker. Vanaf 20.00 uur wordt er tegen Ventura gebekerd. Het 2e combiteam neemt het donderdagavond voor de beker op tegen Gemini (aanvang 20.00 uur) en de Ballende Mannen van Kees Kooij (HS2) gaan een uur later in Nieuwegein proberen NHC2 uit het bekertoernooi te stoten.

Dames 1 en Heren 1

De dames van Richard Rijkens en Bart de Koning zitten vooral in de hoek waar de meeste klappen vallen. Na de blessures van Eline en Fabiënne, haakte ook Kim(berley) door een opgelopen blessure op de training al voortijdig af in aanloop naar het duel tegen E&O afgelopen zondag. Ondanks de aanvulling van een paar krachten uit DS2, die trouwens een prima indruk achterlieten, kreeg Hercules geen vat op de aanvalsdriften van de gastvrouw en moest men met een flinke nederlaag weer terug naar Den Haag. Komende dagen zal men vooral bezig zijn met het oplappen van de gekwetste speelsters en de heren van de technische staf zullen het vooral druk hebben met het zoeken naar tijdelijke vervangers en hoe deze tijdig te prepareren voor de match tegen ZAP a.s. zaterdagavond in Boswijk.

De mannen van Zsigmond Makay en Mark Baptist hielden ook tegen Aalsmeer 2 de punten in eigen huis. Na een matige 1e helft kreeg het technische duo de heren in het 2e bedrijf weer in de juiste modus en werd de aanval van de bezoekers meer en meer geneutraliseerd waardoor men in het verdere verloop afstand kon nemen en de 3e winst in de eredivisie in de boeken kon. A.s. zaterdag reist de selectie naar Volendam voor het treffen met het opleidingsteam aldaar. Dit talentvolle team heeft evenveel punten bijeen gesprokkeld dankzij o.a. een zeer knappe overwinning op kampioenskandidaat Quintus en afgelopen weekend moest Havas eraan geloven. Men is dus gewaarschuwd. De winnaar van deze zeer interessante affiche blijft in het voetspoor van de top. De verliezer doet tijdelijk een pas op de plaats!

Veel succes en plezier allemaal! 

Voor uitslagen, standen of het (volledige) programma over een langere termijn (evt. per team), kun je naar de plugin van de bond. Deze is in het menu opgenomen onder menuoptie ‘Nieuws/Uitslagen‘ of check de HandbalNL app.