Het programma voor a.s. weekend staat nu op de site.

Midweeks handbal

Voor de recreanten is de winterstop reeds begonnen en dat geldt ook voor de meeste teams die normaliter in het weekend spelen. Naast de 3e editie van de Hercules Night op zaterdagavond met onze vlaggenschepen binnen de lijnen, komen op zondag de mannen van HS2 en ons combiteam van HA1 in actie. In het eerste weekend van 2020, 4 en 5 januari wordt de competitie vervolgd. Wij nodigen dan ook alle leden, ouders, opa’s en oma’s, fans, sponsors en handballiefhebbers a.s. weekend uit om naar de Laan van Kans te komen om de demonstratie van het Nederlands rolstoelhandbal Team bij te wonen, even de gezelligheid op te zoeken tijdens onze kerstborrel in ons fraaie clubgebouw, aansluitend met z’n allen de topduels van de dames en de heren te volgen en de avond af te sluiten met de 3e helft om op de komende feestdagen te proosten.

Dames 1 en Heren 1

De dames van Richard Rijkens en Bart de Koning hadden tegen Fortissimo weinig in te brengen en moesten helaas weer een flinke optater verwerken. De dames sluiten 2o19 af met het duel tegen de ongeslagen en dus tot op heden ongenaakbare koploper PCA Kwiek uit Raalte. Nog voor de feestdagen krijgen onze favorieten derhalve al een stevige maaltijd voorgeschoteld. Kunnen de dames met een geheim ingrediënt op tafel komen om deze taaie kost te trotseren of worden ze volledig in de pan gehakt? Wij hopen natuurlijk dat de heren meesterkoks met een superplan de campagne op de proppen komen en wij na een uur met een staande ovatie onze helden mogen eren, wetende dat het plan succesvol is geweest maar realistisch gezien weeten we ook dat het wederom een mega zware opgave wordt maar zoals altijd in handbal is alles mogelijk.

De heren van Zsigmond Makay, Mark Baptist en de helaas afwezige René Lier stapten voor de 5e keer op rij winnend van de vloer. En wat smaakte deze overwinning zoet want in het hol van de leeuw werd eeuwig rivaal in de spectaculaire slotfase, terwijl menig fan nog weinig kans gaf voor een goed resultaat, met minimaal verschil verslagen. De nederlaag in de beker, afgelopen woensdagavond tegen HVV’70, is een kleine domper op de uitbarsting van vreugde een paar dagen eerder maar ook de Voorschotense ploeg toonde aan dat opgave geen optie is en als beloning in de regiofinale staat.

In de laatste klus van het jaar treft het vlaggenschip de trotse lijstaanvoerder uit Kwintsheul. Is de selectie in staat om nog een keer te stunten? Eind september kon het lang mee en leek de formatie op weg naar een gunstig resultaat. Het was echter Quintus wat het laatste woord had en de 2 punten in eigen huis hield. Wetende dat er in de heenwedstrijd al kansen lagen voor Zsigmond & Co, hopen we ook in de Boswijk Arena getrakteerd te worden op een spetterende apotheose om het jaar 2019 af te sluiten. Wat zal de kerstmaaltijd overheerlijk smaken als we in ieder geval tot 1 februari 2020 in het linkerrijtje op teletekst mogen bivakkeren. Wij rekenen derhalve op een stevige clash met lekker aantrekkelijk handbal waarbij uiteindelijk de fans op de tribune de echte winnaars zullen zijn. Wil je weten hoe dit afloopt, kom dan gezellig met z’n allen naar de Laan van Kans en kom die gasten even flink aanmoedigen! Wie weet wat dat allemaal, wederom, teweeg kan brengen!

Veel succes en plezier allemaal, fijne feestdagen en alvast tot volgend jaar! 

Voor uitslagen, standen of het (volledige) programma over een langere termijn (evt. per team), kun je naar de plugin van de bond. Deze is in het menu opgenomen onder menuoptie ‘Nieuws/Uitslagen‘ of check de HandbalNL app.