Het programma voor a.s. weekend staat nu op de site.

Midweeks handbal

Er is deze week geen midweeks handbal. Wellicht is een aantal spelers van deze teams deze week wel op ski’s of een snowboard te bewonderen maar daarvoor moet je dan echt de grens over als je ze in deze tak van sport aan het werk wil zien. Wil je dichterbij van de sneeuw en het wintersportgebeuren proeven, kom dan zaterdagavond gezellig naar Hercules, waar naast het aantrekkelijke handbalprogramma (Hercules Night V met de dames tegen De Tukkers en de heren tegen Lions 2) de 3e helft in het teken staat van de wintersport met de “We love Après-ski’ party.

Dames 1 en Heren 1

Dat de dames van Richard Rijkens en Bart de Koning van geen opgeven weten, blijkt uit de prima overwinning waarmee ze terugreisden vanuit Heemskerk. DSS is reeds veilig en kon dus vrijuit spelen en had ongetwijfeld voor eigen publiek de punten in eigen huis willen houden. De prestatie van onze favorieten is daarom des te knapper. Enige negatieve bijkomstigheid is dat de laatste, overgebleven concurrent De Tukkers ook een punt overhield aan het duel tegen Quintus waardoor ook deze nu onbereikbaar is geworden voor de huidige nummer 13. Afdalen naar de 2e divisie is hiermee officieel een feit. Toch mogen we trots op deze selectie zijn want ondanks alle tegenslag dit seizoen waar de ene na de andere sterkhouder wegviel als gevolg van een langdurige blessure, bleven de overige selectieleden inclusief alle stand-ins zich wekelijks voor de volle 100% inzetten. En dat zullen ze ook doen in de laatste 2 duels van dit seizoen waar ze ook weer voor de volle winst zullen gaan!

De heren van Zsigmond Makay, Mark Baptist en René Lier reisden naar Emmen voor de ontmoeting met de nummer 4 in de competitie E&O. Net als vorige week, kende ons vlaggenschip een prima start. Fraai opgezette aanvallen werden knap afgerond en aan de andere kant had goalie Stefan Stapper er ook goed zin in. De voorsprong was dan ook geheel terecht. De gastheer liet dit voor eigen publiek natuurlijk niet op zich zitten en puntje voor puntje kroop het weer dichterbij en zo stonden de teams op slag van rust weer op gelijke hoogte. Tot 10 minuten voor tijd hielden de teams elkaar prima in evenwicht en was er dus absoluut nog niet te voorspellen wie er met de volle buit vandoor zou gaan. De directe rode kaart van Kjeld bracht echter te veel onrust in de verdediging en de Drenthse ploeg profiteerde maximaal. Ondanks de goede intenties van het combiteam, bleek de a.s. nederlaag onafwendbaar en kan men zich op gaan maken voor de Lucky Seven Cup met als inzet rechtstreekse plaatsing voor de 1/8 finale van de beker volgend seizoen. De laatste 2 competitierondes tegen de Limburgse toppers Lions 2 en BFC kunnen goed benut worden voor het in vorm komen van de aantrekkelijke nacompetitie.

Veel succes en plezier allemaal! 

Voor uitslagen, standen of het (volledige) programma over een langere termijn (evt. per team), kun je naar de plugin van de bond. Deze is in het menu opgenomen onder menuoptie ‘Nieuws/Uitslagen‘ of check de HandbalNL app.