Kijk eens goed naar de foto van de eerste rolstoelhandbaltraining bij Hercules (zie onder), je herkent er vast wel een paar. Woensdag 5 februari jl. was het zover dat Hercules de eerste rolstoelhandbaltraining organiseerde.

Helaas nog niet met nieuwe aanmeldingen voor dit intensieve spelletje, maar enthousiaste en ervaren Herculesleden wilden de uitdaging wel aangaan.

Samen met de rolstoelhandbalspelers van Quintus gingen ze aan de slag. Er werd lekker fanatiek getraind en de training werd afgesloten met een superspannend ‘partijtje’. De deelnemers waren positief verbaasd  hoeveel het spelletje op echt handbal leek (ja ja) en ook hoe verdraaid lastig het is. Ballen en je rolstoel bewegen, hoe doe je dat allemaal tegelijk.

We kijken terug op een geslaagde eerste training en kijken uit naar meer trainingen met ook echt nieuwe leden voor het rolstoelhandbal, want:

  • rolstoelhandbal biedt mensen met een handicap of beperking de mogelijkheid om te handballen.
  • Oud-handballers die door een blessure de sport niet meer kunnen beoefenen, hebben hierdoor eveneens de kans om de sport weer op te pakken.
  • Een mooie kans voor iedereen die van handbal houdt.

De training vindt bij voldoende deelname plaats op woensdagavond van 18.30 – 19.30 uur. Aanmelden kan bij Robin Brant, brant.robin@gmail.com


klik op de foto voor het origineel