Scheidsrechters

Vanuit het NHV zijn regels opgesteld omtrent de inzet van scheidsrechters op wedstrijden in de breedte- en topsport. Deze regels gelden uiteraard ook voor Hercules. Er zijn vijf niveaus voor scheidsrechters, namelijk:

  • Spelleider: fluit F-jeugd
  • Jeugdscheidsrechter: fluit D- en E-jeugd
  • Verenigingsscheidsrechter: fluit alle wedstrijden in de breedtesport
  • Bondsscheidsrechter 3: fluit wedstrijden in de topsport tot 2e divisie
  • Bondsscheidsrechter 4: fluit 2e, 1e en eredivisie

Spelleider

Spelleiders zijn bij Hercules meestal volwassenen die het leuk vinden om kinderen van 6-8 jaar te begeleiden bij een wedstrijd op het veld.

Jeugdscheidsrechter

Jaarlijks leiden wij alle 2de jaars C-jeugd op tot jeugdscheidsrechter. Dit gebeurt door middel van 2 theorie- en 2 praktijkavonden. Daarna ontvangt deze jeugd hun diploma. Daarna proberen we de scheidsrechters te begeleiden door voor en na de wedstrijd met elkaar te praten en ook in de rust tips te geven waar nodig. 

Verenigingsscheidsrechter

Voor de opleiding tot verenigingsscheidsrechter gaan we op zoek naar jeugdleden die goed fluiten op D- en E-jeugd wedstrijden en die een volgende stap kunnen en willen zetten. Deze verenigingsscheidsrechters worden opgeleid door er hebben afgerond, komen in aanmerking voor de opleiding tot bondsscheidsrechter. Een bondsscheidsrechter fluit wedstrijden in de wedstrijdsport en zal dat altijd doen bij een andere vereniging dan Hercules.

Voor meer informatie verwijzen wij graag naar de website van het NHV.

Vacatures bij de scheidsrechterscommissie

Voor het fluiten en begeleiden van wedstrijden, maar ook voor het maken van de planning, het organiseren van de diverse opleiding en diverse andere activiteiten bij de scheidsrechtercommissie zijn wij altijd op zoek naar extra vrijwilligers. Deze zijn eigenlijk in drie categorieën in te delen:

  1. Volwassenen met vaardigheden rondom planning, organisatie en communicatie
  2. Volwassenen met kennis van het handbal spel die op zaterdag jeugdscheidsrechters willen begeleiden of die kennis willen opdoen om spelleider te worden bij de F-jeugd.
  3. Volwassenen met handbalervaring die scheidsrechter willen worden in de breedte- of topsport

Heb je interesse in één van deze rollen, meld je dan via een email bij de scheidsrechterscommissie.