TE VEEL GEMISTE KANSEN EN TECHNISCHE FOUTEN AAN BEIDE KANTEN

Even leek WHC/Hercules in het duel met titelkandidaat BFC er in de slotfase nog een puntje te kunnen uitslepen. De thuisclub kwam van 13-19 terug tot 23-23, maar routinier Martijn Meijer zorgde met drie doelpunten alsnog voor de 26-30 overwinning voor de Limburgers.

Er was vooraf gerekend op een mooie, spannende partij handbal. Dat werd het niet. Slechts bij vlagen viel er te genieten van flitsend combinatiespel. Spannend was het wél, althans in het laatste kwartier. Dat kwam vooral, omdat het Combinatieteam eens even flink aanzette. Maar óók, omdat BFC ruime marges van 13-19, 16-20 en 20-23 door de vingers liet glippen.

Bij die laatste tussenstand zorgden de jeugdige Erik Bohnert (als rechtshandige in de rechterhoek knap scorend), Jonah Baak en broer Luca in de twintigste minuut voor 23-23. Dat was meer dan waarop de hele wedstrijd ervoor gerekend mocht worden. BFC was de betere ploeg, maar het team van coach Jo Smeets speelde bepaald geen foutloze partij. Veel balverlies, onzuiver afronden en mislukte passes kenmerkten het spel van de titelkandidaat. De Limburgers hadden het geluk, dat WHC/Hercules zich aan dezelfde fouten schuldig maakten.

LEUK KIJKSPEL

Plotseling werd het bij die gelijke stand dus toch nog een leuk kijkspel. Steeds hikte de thuisclub vervolgens bij 23-24, 24-25, 25-26 en 26-27 tegen de gelijkmaker aan. Jari van de Moosdijk, die een prima wedstrijd speelde, zorgde telkens voor die aansluitende treffer, maar aan de andere kant was het de altijd slimme en nog steeds loeihard schietende Martijn Meijer die zijn team weer aan de goede kant van de score bracht.

Het technisch duo Wesley Hage/Nick Masmeijer had nóg een verklaring voor de mislukte inhaalrace. ,,Steeds als wij dichterbij kwamen, kregen we een tijdstraf. Dan is het ondoenlijk om gelijk te komen of er overheen te gaan. Het was wat ongelijk verdeeld. Wij zeven tijdstraffen en BFC maar één. En ook de strafworpen waren ruim in het voordeel van de tegenpartij. Maar”, moesten zij óók erkennen, ,,wij hebben ook veel kansen gemist en technische fouten gemaakt.”

PRIMA KEEPERSWERK

WHC/Hercules had verder wel het geluk, dat doelman Ole van Grieken een prima partij keepte. Vooral in de een-op-een situaties was hij sterk in zijn reacties. Veel ballen vanaf de cirkel en uit de break maakte de keeper, die de gestopte routinier Stefan Stapper moet doen vergeten, onschadelijk. ,,Het ging wel lekker”, blikte hij tevreden terug. ,,Maar je hebt er zo weinig aan als je toch verliest”, was zijn realistische conclusie.

Ook Jari van de Moosdijk was met zijn acties en in de dekking sterk op dreef. Met wat meer lef en minder bescheidenheid kan hij nóg gevaarlijker zijn voor zijn team. Verder was de wilskracht van Luca Baak, die voortdurend zwaar werd aangepakt in de Limburgse verdediging, bewonderenswaardig. Hij leek weinig last meer te hebben van zijn enkelblessure, die hem twee wedstrijden aan de kant hield. Routinier Mark Broers onderscheidde zich vanwege zijn dirigerende en stimulerende rol binnen de lijnen en langs de kant. De thuisclub miste nog wel Lars Vogelaar, Kjeld Meijnen en Erwin Roeleveld.

WEDSTRIJDRAPPORT

Amusementswaarde (***): Na de snelle voorsprong van BFC en het tamme spel van WHC/Hercules leek het een zouteloze partij te worden. Maar de thuisclub veerde op en vocht zich terug in de wedstrijd. Daardoor werd het in de tweede helft (na de 11-15 ruststand) toch nog boeiend voor de toeschouwers.

Scheidsrechters (****): Tom Erinkveld en Rob Wiendels zijn duidelijk een aanwinst voor het scheidsrechterskorps. Opnieuw een relatief jong koppel, dat met overtuiging de lastige partij onder controle hield. De discussie over de onbalans tussen het aantal tijdstraffen en strafworpen had een kern van waarheid, maar dat neemt niet weg dat zij een voortreffelijke wedstrijd floten. Veel voordeelregel en niet kinderachtig.

Doelpunten WHC/Hercules: Jari van de Moosdijk (6), Koen Houdijk (6), Luca Baak (4), Jonah Baak (3), Tim Frenk (2), Erik Bohnet (2), Mitch Giezeman (1), Sander Lassooij (1) en Thimo Bakker (1).

Bij BFC waren Martijn Meijer (10x raak),  Martijn Simons (8) en Jeroen Croonen (5) de topschutters.

De Haagse doelman Ole van Grieken mocht zich officieus de Man-van-de-Wedstrijd noemen.

AD SPORT/PETER LOTMAN


foto’s Ilja Vlietstra (IMV-fotografie)