Sophie Bakker, keepster van Hercules DS4 maar ook altijd bereid om bij andere teams in te vallen, heeft zondagmiddag met goed gevolg de ‘proeve van bekwaamheid (PvB)’ afgelegd.

Dankzij deze fantastische prestatie is zij nu als ‘solist’ bevoegd tot het fluiten van de C-jeugd topklasse/-divisie t/m Senioren 1e klasse maar zij fluit ook regelmatig samen met een collega, momenteel┬áSenioren 2e klasse.

Het diploma kwam Soof (voor vrienden en bekenden) niet zomaar even aanwaaien. Sinds najaar 2017 is zij reeds actief als scheidsrechter voor Hercules. Eerst als verenigingsbondsscheidsrechter en in september 2019 is zij gestart met de opleiding tot bondsscheidsrechter (BS3). De opleiding omvatte in totaal vier bijeenkomsten, een aantal praktijkweekenden op de club en dus gisteren, de dag waarop het examen moest worden afgelegd. Tijdens deze bijeenkomsten werd er zowel stilgestaan bij de theorie als de praktijk. Door het fluiten van wedstrijden (11 in totaal) en het bijhouden van een blogboek werd haar ontwikkeling als scheidsrechter en als persoon gevolgd.
De totale opleiding duurde uiteindelijk 6 maanden.

Dank aan begeleiders Just van Heeckeren van Brandsenburg en Joep Hoeijmakers, maar ook aan fluitmaatjes Martin Swikker en Tim Wiltvank. Sophie is hiermee┬áde negende geregistreerde bondsscheidsrechter van Hercules. Met nog 1 in opleiding zitten we bijna op 10. Maar helaas is dat niet genoeg, dus hierbij de oproep….. “Wie volgt???

Nogmaals van harte gefeliciteerd Soof en heel veel succes en plezier bij het spelleiden ??