Het was een prima competitieronde voor de Haagse ploegen in de eredivisie. Hellas won thuis met 32-29 van Feyenoord; WHC/Hercules bleef in Almere met 22-26 Havas de baas en EHC pakte kostbare punten in Goirle tegen GHV: 32-36.

WHC/HERCULES

Het duel tussen Havas en het Combinatieteam blonk niet uit door schoonheid. Het was van beide kanten een slordige wedstrijd met veel technische fouten. Ook verdedigend was het matig en in aanvallend opzicht ontbrak ook vaak de scherpte.

Havas heeft de pech, dat het de grote gangmaker Theo van den Berg moet missen en dat scheelt in het team een flinke slok op de borrel. Het was dus voor WHC/Hercules niet al te lastig om de thuisclub de punten te ontfutselen.

Bij de rust was het duel nog in evenwicht: 12-12. Ook bij 18-18 viel er nog geen winnaar te voorspellen. In het laatste kwartier zorgden de sterk spelende Ziggy Eijsenring, Tom Scheepmaker en Tim Frenk voor 19-22 en dat was het breekpunt.

Vervolgens was Jonah Baak, na een fraaie no-look pass van Michel Verbeij, nog succesvol. En rondde diezelfde Baak ook een perfecte break van keeper Stefan Stapper doeltreffend af.

Doelpunten: Ziggy Eijsenring (6), Lars Vogelaar (5), Jonah Baak (5), Tim Frenk (3), Tom Scheepmaker (3) , Mitch Giezeman (2), Luca Baak (1) en Mark Broers (1).


EHC

De mannen van coach André van den Bosch bogen in Goirle een achterstand van drie, vier doelpunten om naar de uiteindelijke overwinning. De beginfase was slordig, maar na een kwartier in de eerste helft gaf EHC gas en pakte door goed spel een voorsprong van vijf doelpunten bij de rust.

De tweede helft begon de ploeg uit Leidschendam-Voorburg te slap, waardoor GHV dichterbij kon komen. Het scoreverloop ging op en neer, maar de thuisclub wist nooit dichterbij te komen dan twee punten verschil. Met een sterke dekking en met veel passie speelde EHC vervolgens de partij uit naar de verdiende 32-36 overwinning.

Daan Kulker viel op vanwege zijn goede acties om schutter Zijad Dzidic in stelling te brengen. Dave Uytdewillegen scoorde een paar keer sterk vanuit de snelle tegenaanval.

EHC kan  door dit resultaat wat opgeluchter ademhalen. Het duel met V&L volgende week in Geleen kan het team van coach Van den Bosch bij een overwinning in de eredivisie houden.


HELLAS

Het team van interimcoach Joris Witjens nestelde zich steviger in de middenmoot door de 32-29 overwinning op het Rotterdamse Feyenoord. De Hagenaars stonden steeds op voorsprong en na de 15-13 ruststand stootte de thuisclub door naar 19-13 door een serie doelpunten van Michael Pronk, Thomas Beltman, Thierry van Zundert en Kevin Pronk.

Dat was de beslissende tik, zo leek het. Maar de altijd fel strijdende Rotterdammers knokten zich terug tot 24-23, waarna Twan Klompé en Pim van Starrenburg de marge weer terugbrachten naar drie: 26-23. Via 29-26 (Kevin Pronk) en 30-27 (Pim van Starrenburg) kwam de 32-29 niet meer in gevaar.

Doelpunten: Kevin Pronk (7), Loek van Bergen en Henegouwen (5), Pim van Starrenburg (4), Thomas Beltman (4), Twan Klompé (4), Michael Pronk (3), Thierry van Zundert (3), Martijn Poot (1) en Jesse van der Linden (1).

AD SPORT/PETER LOTMAN