De herenselectie van WHC Hercules heeft alvast een visitekaartje afgegeven voor het volgende seizoen. Onder de enthousiaste leiding van Wesley, Nick en Esmee is een enthousiaste groep zich aan het voorbereiden op het nieuwe seizoen. Een paar weken bikkelen en dan fijn met vakantie. De trainers hebben een aantrekkelijke afsluiting van het seizoen gemaakt om de selectie en de hoogste jeugdteams nog even wat extra handbal finesse bij te brengen.

Gisteren was het hoogtepunt een wedstrijd tegen Oranje onder de 18. De herenselectie aangevuld met wat jonge talentvolle spelers zijn de strijd aangegaan met het beste wat Nederland te bieden heeft. Gelukkig wilden heel veel supporters dit ook zien en was er weer eens een bomvol Boswijk te bewonderen.

Ja en je zal je debuut maar moeten maken in het eerste team, voor een vol Boswijk en dan mag je ook nog tegen Oranje spelen. Mooier kunnen we het niet maken. Het zorgde hier en daar voor wat witte koppies en wat extra wedstrijdspanning. Maar in het verloop van de wedstrijd werd dat vervangen door lef, durf en veel passie.

De wedstrijd die drie helften duurde was van begin tot het eind spannend en de teams wisselden elkaar elke keer af met het pakken van een voorsprong. Er waren best wel wat schoonheidsfoutjes maar ook beeldschone acties waar het publiek voor op de banken ging.

Coach Wesley Hage was prima te spreken over het goed bezochte oefenduel: “Nick (Masmeijer) en ik zijn erg tevreden over de eerste pot in deze samenstelling. De zaken waar we de afgelopen twee weken volop op getraind hebben. met name de dekking, zag je in grote vlagen terug. De jonge jongens die vandaag meededen hebben een mooie stap gemaakt! De ‘ouderen’ hebben hun rol opgepakt en gezamenlijk laten zien hoeveel potentie er aanwezig is. Volgens mij hebben de fans een leuke en soms ook stevige pot handbal gezien en op deze wijze hebben onze jongens ook zeker aan klantenbinding gedaan”, was de eindconclusie van het nieuwe trainersduo.

Zo te zien is er een mooie toekomst weggelegd voor de combinatieteams en ook de Oranje selectie heeft laten zien dat er genoeg talent aankomt voor het grote Oranje. Dit soort wedstrijden kent alleen maar winnaars, het publiek, de teams en stiekem ook die jeugdspeler op de tribune die zichzelf ook al in één van die shirts ziet spelen.

Met veel vertrouwen gaan we dadelijk de zomerstop in want er komen volgend seizoen veel mooie wedstrijden aan waar we met zijn allen weer kunnen genieten van die sfeer, de spanning en vooral mooi handbal.